Snap
  • Gezond
  • mamaplaatscollab
  • oogcheckweken
  • ikkijkverder

De ogen van mijn kindjes

Mijn twee oudste jongens dragen allebei een bril. Ikzelf trouwens ook, maar dit is pas sinds vijf jaar geleden. We kijken tegenwoordig allemaal zoveel naar een beeldscherm en ik als volwassene voel geregeld aan mijn ogen dat ze even genoeg beeldscherm hebben gezien.

Mijn kinderen hebben dat niet, hun favoriete spel op de PlayStation is immers veel belangrijker voor ze! Ik zeg altijd tegen ze “straks heb je vierkante ogen” wanneer ze weer eens voor de zoveelste keer veel te dichtbij de televisie staan te koekeloeren! Toch ben ikzelf hier ook wel schuldig aan. Ik werk namelijk gedeeltelijk thuis dus is het makkelijk de kids wat rustiger te houden met de PlayStation of Netflix! Of soms ben ik gewoon moe, want ik maak best veel uren voornamelijk thuis aan mijn eigen bedrijf. Hoe makkelijk is het dan de kids voor een beeldscherm te zetten?!

Bij onze jongste merkten we dat ze vaak te dichtbij de televisie ging staan

20-20-2

Er is een erg handige lifestyle regel die ik ben gaan toepassen: de 20-20-2 regel om zoveel mogelijk rekening te houden met de gezondheid van kinderogen. Dit is iets wat mij goed zou helpen door een wekkertje te zetten om ons hieraan te kunnen houden. Deze regel houdt in dat je je kinderen na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden in de verte laat kijken en minstens 2 uurtjes lekker in de buitenlucht laat spelen. Goed voor de weerstand en goed voor de ogen, helemaal top toch?!

Met de jongens gaan we regelmatig naar de oogarts om hun ogen te laten checken. Kinderen met slechtere ogen worden altijd door een oogarts in de gaten gehouden. Bij onze jongste merkten we dat ze vaak te dichtbij de televisie ging staan. Dus deze dame mocht mee om haar oogjes te laten checken. Haar ogen lijken prima te functioneren volgens de oogarts (geen sterkte) toch merkte ook de oogarts dat mijn dochter echt moeite heeft om van veraf scherp te kunnen zien. Dit zou ‘myopie’ kunnen zijn. Huh... myopie? Dit is een moeilijk woord voor bijziendheid. Er zijn manieren om dit te remmen zoals bijvoorbeeld speciale lenzen (lees hier meer info over myopie). Sindsdien laten we haar oogjes een paar keer per jaar checken. Ze moet er immers haar hele leven mee doen! Eenmaal bijziend, kom je er nooit meer vanaf! Ik kan je vanuit mijn hart aanraden om regelmatig de ogen van je kindje te laten checken, want ik weet hoe belangrijk het is om gezonde ogen te hebben 😍

Deze blog is geschreven om bewustwording te creëren tijdens de landelijke OogCheckWeken (gehele maand oktober). Wil je meer informatie? Ga dan naar deze site.

's avatar
3 jaar geleden

Dankje😍 ik ga de kids en mijn ogen zeker eens laten nakijken 😊

's avatar
3 jaar geleden

Hele goede tip 😘

's avatar
3 jaar geleden

Oh dat wist ik niet! Misschien toch maar doen bij ze!

's avatar
3 jaar geleden

2 van mijn kids hebben ook een bril 👓 ik zelf niet maar ik ga met de kids ook geregeld om het weer te checken

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij kim Rijs?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.