Snap
  • # implantaten
  • # breast implant illenes
  • # ziek door siliconen

Breast implant illenes/ scheurtje in silicoon

Silicone ziekte

Stukje voorgeschiedenis:

10 jaar geleden in 2013 kreeg ik de diagnose borstkanker op 30 jarige leeftijd.  Na een traject van 6 chemo kuren waar mijn lichaam veel moeite mee had volgde een amputatie.  Ik had de keuze om de gezonde kant ook preventief te laten verwijderen maar dat was, op dat moment,  niet mijn keuze.  Omdat ik geamputeerd werd, werd uiteraard ook reconstructie besproken.  Van alle opties was er eigenlijk maar een geschikte,  silicone implantaat.  Omdat destijds wel verhalen bekend waren over gescheurde implantaten waarbij de siliconen vrij door het lichaam kwamen ons goed laten informeren. 

Er werd ons verzekerd dat zoiets bij mijn implantaten niet kon gebeuren.  Omdat ik slechts een kleine A cup had kreeg ik ook de mogelijkheid om een borstvergroting te krijgen. Na daar goed over nagedacht te hebben vond ik dat een mooie afsluiting van de borstkanker. 5 jaar lang moest ik ook kunstmatig in de overgang gezet worden met behulp van medicijnen omdat ik een hormoon gevoelige tumor had. Hier mocht ik eind 2018 mee stoppen 

Vage klachten 

Vanaf 2014/2015 heb ik vage gezondheidsklachten.  Perioden van extreme vermoeidheid afgewisseld met de continue vermoeidheid,  pijnlijke gewrichten, slaapproblemen, geheugen en concentratie problemen,  zware spieren, misselijkheid elke ochtend,  vaak buikpijn en moeilijke stoelgang, vreemde bloedwaarden van o.a de lever.

In de periode tussen 2015 en 2020 zijn er diverse onderzoeken gedaan naar o.a reuma, maagscopie, darm onderzoek,  echo's etc maar hier werd nooit een verklaring gevonden voor de klachten.  Deels verweet ik het aan de chemotherapie maar naar mate de tijd verstreek werden de klachten sterker en steeds meer.

2020-2023

In 2020 kwam er weer het een en ander voorbij over silicone implantaten en klachten hiervan.  Hoewel ik het eerst niet wilde zien uit angst voor de gevolgen voelde ik teveel herkenning om geen actie te ondernemen.  Een afspraak bij de plastisch chirurg bracht niet heel veel maar ik werd wel doorverwezen naar een poli in het AMC die zich hiermee bezig houd, hier was echter een flinke wachtlijst voor waardoor ik pas 19 juli dit jaar daar terecht kon. Daar zijn weer diverse onderzoeken ingezet waaronder zeer uitgebreid bloed onderzoek, een echo van de implantaten en oksels,  een echo van mijn buik en longfoto. 

Uit de echo van de implantaten en oksels blijkt dat in de linker prothese een scheurtje zit binnen het kapsel en er een verdenking is op silicone in de linker oksel in een lymfeklier.


Hiermee ben ik doorverwezen naar de plastisch chirurg in het ziekenhuis waar ik destijds ook liep

Hierover meer de volgende blog 

Mamaplaats's avatar
11 maanden geleden

Wat heftig zeg! We zijn benieuwd naar je volgende blog

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mammara?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.