Snap
  • Gezond
  • kinderen
  • vakantie
  • School
  • gevoelige

Bijna vakantie!

Laatste loodjes

B I J N A ?? V A K A N T I E

Ik wil niet naar school, ik wil in mijn bed blijven liggen, ik ben zooooo moe.......Het einde van het schooljaar nadert en dan loop je op je tandjes,. Dat ken je vast ook van jezelf als jouw vakantie er bijna aan komt.

Kinderen hebben dat net even extra en is er soms in de ochtenden niets meer mee te beginnen, in ons gezinnetje is dat de avonden. Indrukken van de dag waren weer te heftig, moeilijk in slaap kunnen komen, liefste bij mama willen blijven en het allerliefste ligt mijn kleine grote meisje dan nog bovenop mij.

Einde van het schooljaar is pittig voor kinderen, toetsen komen er aan, schoolreisjes, rapporten, spanning of je wel naar je nieuwe klas mag na de vakantie.

Kinderen die hoogsensitief zijn hebben hier net wat extra meer last van. Er vloeien wat tranen op het moment, ook als er in onze ogen niets aan de hand is. Dat is wat vaak gezegd wordt, nou kom, daar hoef je toch niet om te huilen? Zo erg is het niet, je maakt het probleem alleen maar groter. ;-) Herken je dat? Besef goed dat het probleem al een heel GROOTS probleem was voor je kind. In de ogen van je kind is het echt een big deal en niemand die dan moet zeggen is , dat het niets voorstelt of dat er niks aan de hand is.

Vervelend dat je daar zo verdrietig van wordt, hoe kunnen we dit samen oplossen? Wat kunnen we doen om jou weer fijn te laten voelen? Je merkt dan echt in het gedrag, dat er een last van de schouders afvalt.

Kan jullie kind straks wat extra ondersteuning gebruiken als het nieuwe schooljaar nadert? Maak dan gerust eens een afspraak <3

www.kindercoachpraktijkuniek.nl

Yesssss, heerlijk :-D

5 jaar geleden

Ja, nog een paar weekjes en dan is het zomervakantie! :)