Snap
  • Postpartumdepressie
  • rouwen
  • Moederbabyunit
  • Moedermetpsychischeproblemen

Ben ik wel gek genoeg? Deel 3

De intake voor MBU

De afgelopen dagen was het wachten, en wachten. Ik kreeg vrijdag telefoon dat ik vandaag op de intake kon komen. Hartstikke zenuwachtig. Er waren pieken en dalen, waarvan er meer dalen waren dan pieken. 

Ik liep met trillende handen het ziekenhuis in, meldde mij bij de balie en werd in de wachtruimte geplaatst. Ongeduldig wachtte ik tot ik opgehaald werd. In de tussentijd haalde ik van alles in mijn hoofd. Ik ging zelfs twijfelen of ik dit wel echt nodig had. 

Na 10 minuten werd ik gehaald, en werd ik naar de afdeling van de moeder en baby unit gebracht. Daar stond een arts, psychiater en verpleegkundige van de afdeling klaar om de intake te doen. Ik moest mijn verhaal doen. Vertellen over mijn moeder, hoe groot die klap was, hoe mijn binding met mijn meisje was sindsdien. Hoe ik mij veilig wilde voelen, gehoord en gezien. Mijn man sprong ook bij op momenten dat het mij niet meer lukte. 

We werden weer de kamer uitgestuurd zodat er overlegd kon worden. Bij terugkomst was het duidelijk; zij zien potentie om mij te kunnen helpen en begeleiden. Wat een opluchting! 

Ik ben niet gek genoeg, nee. Ik ben gewoonweg niet oke en heb daar hulp bij nodig. Dat is helemaal prima. Die hulp ga ik nu krijgen. Morgen mag ik mij melden, met mijn kleine meisje. Ik ben heel benieuwd. 

Yadah's avatar
2 uur geleden

En dat is de grootste kracht die iemand kan bezitten: hulp durven vragen en accepteren.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama van 3?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.