Snap
  • Gezond
  • Corona
  • meter
  • asmatisch
  • backtonormal
  • Anderhalve

Angst voor corona en terug de maatschappij in

Laat ik maar met de deur direct in huis vallen. Ja, ik ben bang, bang om het corona virus op te lopen. Bang hoe heftig dit virus op mijn longen zal slaan.

Al vanaf kleins af aan ben ik zwaar asmatisch. 10 jaar lang heb ik ondermedicatie gehad door een fout van een kinderlongarts, waardoor ook nog eens de rek uit mijn longen is. Daarna ben ik bij de juiste artsen terecht gekomen en zijn mijn longen redelijk stabiel. Behalve als iemand verkouden is of een virus heeft en ik dit overneem. Dan slaat dit snel over bij mij in een luchtweginfectie of longontsteking.

Dit is dan ook de reden dat mijn longarts en het RIVM mij heel goed duidelijk hebben gemaakt dat ik heel erg voorzichtig moet zijn in grote groepen en echt de 1.5m in acht moet nemen, omdat ze niet weten wat er met mij gaat gebeuren, als ik het virus op zou lopen. 

Vanaf het begin van de lockdown ben ik heel braaf binnen gebleven, op de boodschappen doen na. En nog steeds gaat het zo, op bezoek van een vriendin of familie na, met de 1.5m In acht nemend. Al weken werk ik keurig thuis achter mijn laptop aan de keukentafel.

Maar nu... nu komt de periode dat het land weer van het slot gaat en we weer meer risico's gaan nemen. Ik vind dit heel erg spannend en ik ben nog steeds voorzichtig. 

Ik durf nog niet naar babyshowers, pretparken, verjaardagen, etc te gaan. Maar ik weet ook, het virus is en blijft onder ons zolang er nog geen vaccin is. Ook ik zal rustig aan weer moeten gaan opstarten en mijn kinderen de leuke uitjes weer kunnen aanbieden, behalve de kleine speeltuintjes in de buurt, ook mijn werk wil binnenkort weer rustig aan hun personeel terug naar kantoor laten komen.

Ik loop al dagen, weken te piekeren, hoe ga ik dit aanpakken? Ik wil niemand teleurstellen omdat ik bang ben voor zo'n stom virus, maar ik wil ook niet straks uitgeschakeld zijn en mijn kindjes in de steek laten.

Zoveel dilemma's... hebben jullie nog tips voor deze mama?

4 jaar geleden

Ik zou zeggen: volg je hart! Uiteindelijk vinden jouw kleintjes het veel leuker om met jou in de speeltuin om de hoek te zijn. Dan in de Efteling met een zieke mama thuis🤗