Snap
  • Gezond
  • #sporten
  • #fitmom
  • #afvallen
  • #gezondheid
  • #trots

Ziekte van Hashimoto en afvallen

Iets meer dan 6 jaar geleden tijdens mijn zwangerschap van Lola-lynn kreeg ik te horen dat mijn bloedwaarden niet goed waren. Mijn verloskundige zei dat mijn schildklier niet goed werkte, in eerste instantie kwam naar voren dat dit na mijn zwangerschap wel weer over zou gaan! Dit bleek helaas niet het geval.

Ik ging dus de medische molen in eerst via mijn huisarts die mijn schildklierwaardes niet op orde kreeg. In de tussentijd kwam ik al wat kilo’s aan maar dit was niet schrikbarend.

Ik werd dus doorverwezen naar een internist in het Ijsselland ziekenhuis (capelle aan den ijssel) na daar alles besproken te hebben en er weer bloed was afgenomen bleken mijn waardes op de een of andere manier niet stabiel te willen worden. Er werden meerdere onderzoeken gedaan en natuurlijk gingen hier wel wat weken overheen en kreeg ik te horen dat ik de ziekte van hashimoto heb!

De ziekte van Hashimoto is een auto-immuunziekte waarbij de schildklier ontstoken is. Het gevolg daarvan is op den duur een te traag werkende schildklier. Hier valt gelukkig goed mee te leven doormiddel van schildklierhormonen tabletten.

Vorig jaar januari 2020 kreeg ik groen licht van mijn internist om af te kunnen vallen, mijn waardes waren eindelijk na lang tobben stabiel. Het tobben en het stabiel worden in waardes resulteerde in + 30 kilo op de weegschaal. Begonnen met meer bewegen, sporten en nog veel gezonder en bewuster eten. De kilo’s vliegen er niet af maar ik ben wel al -17 kilo kwijt in een jaar tijd en daar ben ik best trots op. 

Alles in kleine stapjes en doorzettingsvermogen geven mij de kracht om op deze voet verder te kunnen afvallen en uiteindelijk mijn doel te behalen.

Liefs Sabrina