Snap
  • seksueelmisbruik
  • ziekenhuis
  • herseninfarct
  • politie
  • Slachtofferhulp
  • verwerking
  • verdriet
  • boos
  • taboe

Wat gebeurde er die vreselijke nacht

De nacht dat ze haar niet beschermde

Een waarschuwing voor je deze blog leest. Je zult lezen over seksueel misbruik triggertje jouw dit op welke manier ook. Lees deze blog dan niet. 

En waarom vertel ik dit verhaal jaren later? Omdat het voor mij verwerking is maar ook omdat dit niemand anders mag overkomen. En ik eigenlijk vind dat het ziekenhuis hier niet zo maar mee mag wegkomen. 

Maar wat is er gebeurd op die 2de naar 3de kerst avond.

Mijn moeder lag op een 4 persoons kamer. Maar er waren Maar 3 bedden bezet.

Mijn moeder lag bij het raam. Tegenover haar een jongere man. En naast haar een oudere man. Dit is als ik het mij goed herinner de afdeling neurologie. Dus iedereen heeft wel iets met de hersenen.

Een die avond gebeurde het. Iets wat nooit zou mogen gebeuren. Dit is wat er is gebeurd op die bewuste avond.

De man tegen over mama die belde en riep de verpleging. Want er was iets raars. (Let op mijn moeder was nog steeds niet bij gekomen van haar hersen infarct de vorige dag) En was zij nog niet bij kennis geweest Sinds haar infarct. 

Maar wat was er zo gek. De oudere man naast mama had mijn moeder uitgekleed. Zichzelf uitgekleed en was boven op haar geklommen. Of hij haar binnen is gedrongen weet ik niet. En heel eerlijk gezegd wil ik dat ook niet weten. 
De over buurman sloeg gelukkig alarm want dit was ondanks dat hij ook ziek was toch wel heel raar.  

Mijn moeder is aangerand door een mede patiënt in het ziekenhuis en zij hebben eerst overlegd en vergaderd voor dat ze de politie en ons hebben gebeld.  Om het verschrikkelijke nieuws te melden.


Maar ze konden dit niet verbergen mijn moeder moest de morining after pil krijgen. En zoals de procedure de rape kit krijgen. Een plek waar je als zieke veilig zou moeten kunnen herstellen. Was en is nu voor altijd een plek waar je nooit veilig kunt zijn in mijn ogen. 


Mijn zus en ik maar ook mijn vader kregen slachtoffer hulp aangeboden vanuit de politie en tot op de dag van vandaag wachten we nog op een excuses vanuit het ziekenhuis. Een erkenning van hun fouten.  En het proberen te verdoezelen van hun fouten.

Want wat blijkt deze meneer was verkeerd beoordeeld en hoorde op de gesloten afdeling. Maar helaas was daar nu geen plaats voor. 

De verklaring die dit monster die mijn moeder dit heeft aangedaan vertelde was als volgt. Mijn moeder zou volgens deze meneer zichzelf hebben uitgekleed en hem hebben verleid. Weet je nog wat ik eerder zei. Mijn moeder was nog niet bij kennis geweest sinds der infarct. Dus deze man had mijn moeder niet alleen misbruikt hij wilde ook beweren dat mijn bewusteloze moeder hem heeft verleid.

Wij bleven de hele dag bij mijn moeder. En tijdens het avond eten zou mijn moeder verplaatst worden van de 2 persoonskamer waar ze was geplaatst na het incident naar een kamer met 4 waar zij de goede apparaten hadden die de 2 persoons kamer niet had. Zoals monitoren die zij nodig had. Omdat wij bij de  overplaatsing er niet bij zouden mogen zijn.

 Gingen we naar huis om te douchen en te eten. Na het eten ging ik direct weer naar het ziekenhuis. En wat ik daar aantrof was te gek voor woorden.  

Maar toen ik de hal opliep. Zag ik dat mijn moeder op een 4 persoons kamer lag met 3 mannen. Zijn ze gek geworden. Op de heen weg naar mama had ik al bij de andere kamers naar binnen gekeken. En daar had ik al een kamer gezien met 3 vrouwen en een man. Ik vroeg wat dit te betekenen had en ja er is geen andere plek. Ik belde direct naar huis en mijn zus kwam schreeuwend de gang opgelopen. Ze kreeg te horen of ze niet even wat rustiger kon doen. Mijn zus werd nog bozer en na een flinke woordenwisseling werd ons verteld ja maar die meneer bij die 3 vrouwen kunnen we niet zomaar verplaatsen voor jullie moeder. Wat moeten we die mensen zeggen. Ze waren meer bezorgd om de andere mensen di3 vooral niet mochten weten wat er die vorige avond met onze moeder was gebeurd. Dan om de gezondheid en de veiligheid van mijn moeder. Wij zeiden je regelt het maar en hoe je het doet is jouw probleem.

Het vervolg zal binnenkort geplaatst worden.

#Momlife_with_acnes


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Wauw wat een heftige ervaring!! Wat een waanzin van het ziekenhuis! Zo ongehoord

1 jaar geleden

Wat vreselijk wat jouw moeder is overkomen. Zelf werk ik in het ziekenhuis en weet helaas dat wij geen rekening kunnen houden met vrouwen en of mannen kamers. Natuurlijk kunnen wij wel meedenken en had dat in dit geval zeker gekund/gemoeten. Ik vind het wel bijzonder dat uw moeder op een 4 persoons kamer ligt als zij totaal niet aanspreekbaar is. Daarnaast lag zij neem ik aan op de stroke unit, aangesloten aan de monitor. Waar de mannelijke patiënt ook meot hebben gelegen. Dan zouden ze storing moeten hebben gehad doordat meneer los is van zijn bedrading. Had dit dan niet eerder ondervangen kunnen worden? Sterkte met het verwerken en een plekje geven van deze gebeurtenis. maar ergens wil ik ook het ziekenhuis verdedigen dat wij soms ook weinig mogelijkheden hebben. Kunnen niet iemand zomaar vast leggen of op een eenpersoonskamer leggen. Dit was natuurlijk niet te voorzien. Niemand verwacht dit, maar excuses hadden zeker op zijn plaats geweest.

1 jaar geleden

omg zit met mijn oren te klapperen

1 jaar geleden

Geen woorden voor...