Snap
  • Gezond
  • obesitas
  • gevechtmetmijngewicht

volgende stap, stap 1 gevecht met jezelf

Afgelopen maandag mijn 1e intake gehad bij de NOK, Nederlandse Obesitas Kliniek. Een intake die 2 uur en 15 minuten duurde. Gesprek met arts, psycholoog en diëtiste gehad om te kijken of ik ervoor in aanmerking ga komen. Uitslag laat zich nog 4-6 weken op zich wachten...

En het is een stap voor mij, een hele grote. Dit is niet over een nacht ijs gegaan, ik ben hier al zo lang over aan het twijfelen, en afgelopen jaar is het voor mij steeds meer duidelijker geworden dat ik het gewoon niet meer zelf kan, het afvallen, gewicht verliezen..                                                                                                                                               Waarom dan niet? Ik ben al jarenlang bezig met diëten, verandering van voedingspatroon, het proberen eigen te maken, meer bewegen. Het is niet dat ik ongezonde dingen eet, maar ik eet gewoon veel te veel en dat maakt het ook ongezond. Ook ben ik me bewust van wat ik eet, dus het gebeurd niet een roes. Ik heb gewoon altijd trek, altijd, ook als ik al een complete maaltijd heb gehad waarbij ik 2x heb opgeschept.

Afgelopen weken ben ik me er nog meer bewust van hoe vaak ik tegen mezelf zeg, nee El je hebt al genoeg gegeten, je hebt 3 boterhammen op, er hoeft er niet nog 1 bij. Waarbij ik dan ook stop met eten en alles opruim. Maar dit gebeurd dus de hele dag door, bij alles wat ik wil eten, me bewust maken van de hoeveelheid. Een vol gevoel heb ik heel soms als ik echt veel heb gegeten, maar na half uurtje zou ik zo weer kunnen eten en dan heb ik het niet over snoep of dergelijke maar gewoon echt weer een paar boterhammen ofzo. Ik doe dat niet, maar dat gevoel en stemmetje in mijn hoofd zit er dan wel, ik kan het maar ik doe het niet. Ik probeer dan vervolgens afleiding te zoeken. Het is vermoeiend, het maakt me echt moe het gevecht met mezelf. 

To be continued...