Snap
  • Gezond
  • vitamine
  • weerstand
  • mamaplaatscollab
  • mollers

Vitaminetekort – dit is mijn verhaal…

Met een gezin met vijf kinderen heeft er altijd wel iemand een snotneus of een hoestje. Bij het eerste kind begint het en vervolgens wordt iedereen aangestoken. Mijn oudste dochter Yvah heeft van zichzelf een vrij goede weerstand en is daardoor altijd het minste getroffen. Mijn tweede dochter Novée daarentegen... met haar is het altijd raak. Dat is eigenlijk altijd al zo geweest.

Verhuisd

Toen Novée 4 jaar was waren we net verhuisd van de grote stad naar een klein dorpje een half uur verderop. Ze moest hierdoor ook naar een nieuwe school. Een hoop nieuwe veranderingen in een korte tijd. Yvah moest meer wennen dan Novée op haar nieuwe school. Het leggen van nieuwe contacten vond ze best wel spannend. Leuk vond ze het wel maar was wel erg op haar zelf. Het duurde dan ook even voordat ze haar plekje had gevonden. Novée had daarentegen de eerste dag al een nieuwe beste vriendin en ging na school al bij haar spelen. Aan het einde van de eerste week zei ze al dat deze school veel leuker was dan haar vorige. 

Mankementjes

Je zou verwachten dat Yvah degene zou zijn die meer gespannen zou zijn en daardoor mankementjes kreeg zoals moeheid, bleek zien en zich niet lekker voelen. Zij had alleen nergens last van. Haar zusje Novée daarentegen wel. Zij was degene die steeds aan het kwakkelen was met haar gezondheid. Ik wilde hierdoor dat ze extra vroeg naar bed ging, niet te veel prikkels kreeg en ze nog gezonder ging eten om haar lichaam een boost te geven. Dat alles in de hoop dat het snel beter zou worden.

Klachten kwamen weer terug

Dat is een tijdje goed gegaan, totdat ze een paar maanden later weer met dezelfde klachten terugkwam. Het was ondertussen het einde van het schooljaar en ik dacht eerst dat ze gewoon toe was aan vakantie. Toch had ik er geen goed gevoel bij en ik had daarom besloten om met haar naar de huisarts te gaan. 

Snap

Darmen?

De huisarts dacht dat ze toe was aan vakantie en voelde dat haar buik best hard was. Hij dacht dat het misschien aan haar darmen zou liggen en besloot medicatie mee te geven waardoor haar ontlasting zachter zou worden en het daardoor niet in haar darmen bleef zitten. Hierdoor zou het vervolgens beter moeten gaan met haar energielevel.

Die zomer heeft ze braaf de medicatie gebruikt maar we merkten eigenlijk geen verbetering. Na de zomer zijn we opnieuw naar de huisarts geweest. Op advies van de dokter hadden we weer wat anders geprobeerd maar weer geen resultaat. Novée zat ondertussen in groep 2 en de juf zag aan haar dat het niet lekker ging met Novée. Ze kwam heel vermoeid over en haar schoolresultaten gingen eronder lijden.

Ik was er klaar mee

In december besloot ik opnieuw naar de huisarts te gaan. Ik wilde eigenlijk wachten tot na de feestdagen omdat ik bang was dat de huisarts zou zeggen dat het door de spanning zou komen van de decembermaand, maar toch wilde ik gaan. We waren een jaar verder zonder verbetering. Ik was er klaar mee!

De huisarts gooide het zoals ik al had verwacht op de decembermaand. Alleen deze keer nam ik daar geen genoegen mee. Ik eiste dat er werd getest op vitaminetekort en eventuele allergieën. Dat had ik de keren daarvoor ook al geprobeerd maar toen wilde de dokter is andere mogelijke oorzaken uitsluiten.

Vitamine D tekort

Na het testen kwam eruit dat Novée een flinke allergie had voor huisstofmijt en dat ze daarnaast een vitamine D tekort had. Sinds die tijd zijn we extra vitamine D gaan slikken. Na wat aanpassingen in huis vanwege haar allergie en het slikken van vitamine D voelde Novée zich steeds beter worden. Ze werd minder moe en kreeg haar energie terug. Het ging stukken beter op school en ze kreeg haar gezonde rode blos op haar gezicht weer terug. Onze gezellige Novée was eindelijk weer terug!

De supplementen waren niet fijn 

Novée vond het alleen niet zo fijn om de supplementen te nemen. We moesten er echt op aandringen om haar vitamines te laten innemen. Ik ben hierdoor opzoek gegaan naar een andere manier en kwam op Möller’s Omega-3 terecht. 

Snap

Möller’s Omega-3 

Möller’s Omega-3 is een visolie die een unieke combinatie heeft van omega-3 vetzuren én vitamines A, D3 en E. Vitamine A en D zijn zelfs van nature aanwezig. Door de vloeibare vorm is de olie gemakkelijk te doseren en met een lepel in te nemen. Je hoeft maar één dessertlepel per dag te nemen. Novée vond dit een stuk fijner om in te nemen en vraagt er zelf vaak nog om. Eerder probeerde ze hier onderuit te komen. Echt een oplossing dus voor als je moeite hebt met het doorslikken van capsules.

Möller’s Omega-3 is geen gewone visolie, het is levertraan. Levertraan wordt door een uniek stoomproces geproduceerd, waardoor olie van de hoogste kwaliteit verkregen wordt. Möller’s Omega-3 is afkomstig van de lever van wilde kabeljauw, duurzaam gevangen bij de Lofoten in Noorwegen. 

Alle drie de smaken zijn bekroond met een Superior Taste Award

Sinds Novée Möller’s Omega-3 gebruikt zijn wij met heel het gezin overgegaan hierop. De kinderen hebben de smaak ‘Tutti Frutti’ en wij Citroen. Als je niet van citroen houdt zou je altijd nog kunnen gaan voor de Naturel. Levertraan klinkt misschien een beetje vies. Vroeger was dat ook zo en kreeg je erna een lepel suiker om die vieze smaak weg te halen. Möller’s bewijst het tegendeel: alle drie de smaken zijn bekroond met een Superior Taste Award. 

Een goede weerstand is juist nu heel belangrijk

Ik vind het belangrijk dat we naast onze voeding ook extra vitamines binnenkrijgen. Vooral nu in deze tijd door Corona is het belangrijk dat je een goede weerstand hebt. Möller’s Omega-3 zorgt goed voor je hart, je bloedvaten, je immuunsysteem, je ogen, je hersenen, je botten, je tanden, je spieren en je huid.

Net zo’n lage weerstand als haar vader

Nu we dit een tijdje als gezin gebruiken merken we dat mijn geliefde Laurens en Novée zelf een stuk minder klachten hebben. Novée heeft dat kwakkelen niet van een vreemde namelijk. Novée heeft net zo’n lage weerstand als haar vader. Alleen maar fijn! Zo voelt Laurens zich goed en hoef ik geen gesnotter niet de hele dag aan te horen. Oftewel...een ‘mannengriepje’. 

Ik heb mijn dochter eindelijk terug
Afgelopen week had Novée de hoofdrol van een voorstelling op school. Een jaar geleden zou dit veel te veel energie gekost hebben. Nu stond ze vol energie op het podium met zoveel plezier te spelen. Wat een verschil met vorig jaar. Eindelijk mijn dochter weer terug!

Wil jij ervaren of Möllers ook dé uitkomst bij jullie is? Dan mag ik een kortingscode met jullie delen! Met de code: MAMAPLAATS25 ontvang je 25% korting in de Möllers shop! Geldig t/m 31 december 2020. Naar de shop.

Liefs,

Ashley

3 jaar geleden

Ahh naar om je kind dan “niet zichzelf” te zien 😭

3 jaar geleden

Dat klinkt goed! En met Willemijn hebben we ook wel een trajectje bij de huisarts moeten doorlopen destijds 🥴

3 jaar geleden

Wij hebben er twee en worden wel echt serieus genomen altijd gelijk bij de kids. Maar wel fijn dat dit werkt🤗 zo schattig in je story

3 jaar geleden

Wij hebben een hele lieve jonge huisarts dus het klikt heel goed en we voelen ons altijd goed begrepen. Op de laatste keer na, maar toen kregen we assistente 🤩😉