Snap
  • Gezond
  • yoga
  • sporten
  • Vegan
  • vitaminfit

Veganistische supplementen die mij helpen tijdens het sporten & bewegen

Ik gebruik nu een jaar de veganistische voedingssupplementen van Vitaminfit. Ik gebruik ze niet als vervanging voor een volwaardig plantaardig “dieet”, maar als aanvulling op een zo gezond mogelijk voedingspatroon. Natuurlijk lukt het niet iedere of de hele dag om gezond te eten. Daarom vind ik het fijn om te supplementeren. Maar ook omdat er sommige vitaminen en mineralen niet of minder aanwezig zijn in plantaardige voeding. Daarom moet ik dat aanvullen met een supplement. In deze blog kun je lezen welke dat precies zijn. Maar een andere reden dat ik de vegan supplementen van Vitaminfit gebruik, is omdat ik extra ondersteuning wil bij sporten, bewegen en ontspanning. Ik doe aan yoga, hardlopen, tennis en ik wandel veel. In deze blog ga ik daarom dieper in op de supplementen die mij helpen om deze actieve levensstijl mede mogelijk te maken.

Waarom Vitaminfit?

Ik gebruik de supplementen van Vitaminfit sinds april 2021. Allereerst omdat ze 100% plantaardig zijn, waardoor ik zeker weet dat de supplementen die ik kies geen dierlijke ingrediënten of andere toevoegingen bevatten. De tweede reden is omdat ze een uitgebreide lijn voor kinderen hebben: Isaya (6,5) en Alela (3,5) gebruiken de supplementen ook. Extra fijn is dat de supplementen van Vitaminfit voornamelijk in druppelvorm komen, wat natuurlijk ideaal is voor kinderen. Wat ik zelf erg prettig vind is dat je naast multivitaminen complexen ook alle vitamines en mineralen apart kunt kopen. Zo kun je je eigen blend samenstellen. Ik weet wat ik nodig heb en ik wil alleen dat supplementeren. En ik wil kunnen uitbreiden of afbouwen als mijn leven daarom vraagt. Vitaminfit geeft mij die mogelijkheid: ik kan de supplementen die ik slik helemaal afstemmen op mijn persoonlijke behoeften en leefstijl. 

Ik heb een fijne kortingscode als je ook wilt bestellen bij Vitaminfit. Met de code Kari15 krijg je 15% korting op je bestelling.

Welke supplementen gebruik ik?

In deze blog ben ik uitgebreid ingegaan op de vraag waarom ik bepaalde supplementen kies, als veganist. Voor nu zal ik ze alleen even kort noemen:

Vitamine B12Omega 3 en 6 (bevat EPA, ALA en DHA, dus zeer compleet supplement)IJzer, verrijkt met vitamine CVitamine D met KBewegen & Ontspannen

Voor mij is sporten en bewegen een manier om te ontspannen en flexibel, sterk en in balans te blijven (voornamelijk yoga), om emoties te reguleren en lol te maken (voornamelijk tennis), om mijn gedachten helder of tot rust te krijgen (wandelen) en om mijn conditie op peil te houden (hardlopen).

Disclaimer: Afvallen is voor mij nooit onderdeel van sporten en bewegen. Als afvallen of aankomen een thema is waarmee je wat wilt, zou ik je willen aanraden om contact op te nemen met een orthomoleculair diëtist of je huisarts. Ik ben geen professional. Ik kan alleen vanuit ervaring delen wat ik doe en waarom ik hiervoor kies.

Welke extra supplementen ik gebruik voor het bewegen & ontspannenMagnesium

Magnesium is mijn belangrijkste supplement als het gaat om sporten en bewegen. Maar ik gebruik het ook om beter te slapen. Magnesium is een van de mineralen die je lichaam niet zelf kan aanmaken, maar is wel heel belangrijk is, want het helpt onder andere bij een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel. Het activeert ook je natuurlijke energie en helpt daarmee ook tegen vermoeidheid. Omdat magnesium een anti-stress mineraal is kan het naast je actieve leefstijl ook je slaapkwaliteit verbeteren. De capsules van Vitaminfit zijn hoog gedoseerd in de vorm magnesium citraat, wat goed en gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen.

Valeriaan

Je denkt misschien niet direct aan Valeriaan als je denkt aan sporten. Eerder aan slapen en ontspannen. Maar ik gebruik Valeriaan ook met name voor yoga en wandelen. Yoga vraagt om focus en concentratie en een kracht vanuit je core. Maar het vraagt ook om ontspanning, flexibiliteit en rust. Beter slapen is, naast alle redenen die ik hierboven al noemde, een van de belangrijkste redenen dat ik sport & beweeg. Valeriaan helpt me om beter om te gaan met onrust en stress, omdat het een natuurlijke rustgever is. De druppels van Vitaminfit zijn een combinatie van Valeriaan en Citroenmelisse. Ze bevorderen de nachtrust, maar helpen je ook overdag om beter te reageren op stressvolle situaties of spannende tijden. Omdat het je concentratievermogen niet vermindert (je coördinatievermogen en geestelijke balans worden er juist door versterkt), vind ik het een ideale ondersteuning van mijn yoga practice.

Sint Janskruid

Hardlopen en tennis geven mij de happy endorphins. Bij hardlopen komt dat gewoon door de welbekende “runners high”. Maar bij tennis gaat het veel verder. Ik word mega blij van tennissen. Ik schreef laatst een blog met 7 dingen die ik als moeder helemaal voor mezelf doe. Tennis staat bovenaan, want ik voel me altijd super gelukkig als ik een uurtje “nutteloos” keihard tegen een bal mag meppen. Het is natuurlijk allesbehalve nutteloos. Maar ik ben zo gewend om altijd iets te doen dat “zinvol” of “nuttig” is. Tennis is gewoon lekker spelen. I love it.

Maar waarom dan toch nog Sint Janskruid? Sint Janskruid is een ondersteuner van je gemoedstoestand. Het kan helpen tegen sombere stemmingen, prikkelbaarheid en innerlijke onrust. Ik voel me niet depressief en ik ben niet ongelukkig. Maar ik ben wel aan de andere kant van de wereld opgegroeid, op een Tropisch eiland. De winters vind ik pittig: het gebrek aan licht, warmte, zon, kleur. Sint Janskruid gebruik ik in de donkere maanden preventief, als een liefdevolle ondersteuner of extra boost. De Sint Janskruid van Vitaminfit is net als de Valeriaan een combinatie met Citroenmelisse. Je kunt het ook buiten de wintermaanden gebruiken natuurlijk. Alleen als je medicatie gebruikt tegen depressie moet je eerst even je huisarts of psychiater raadplegen of je het mag combineren met Sint Janskruid. 

Kortingscode

Met de code Kari15 krijg je 15% korting op je bestelling bij Vitaminfit. Bestellen kan hier!

2 jaar geleden

Dat snap ik! Ik sta er overigens niet eerder voor op hoor. Slaap is voor mij heilig 😂

2 jaar geleden

dankjewel!! lief!

2 jaar geleden

Tof! Ik ben echt super enthousiast over deze!

2 jaar geleden

Heerlijk zo'n routine😍 zou als ik niet zo moe was ook eerder op willen staan hiervoor