Snap
  • Gezond
  • gezondheid
  • ziekenhuis
  • peuterbrein
  • operatie

Van alles doen naar 6 weken plat deel 3.

Inmiddels ander halve week geleden geopereerd.

Ik lag dus heerlijk te slapen met een warme deken over me heen. En plots werd ik wakker toen de deuren naar de uitslaap zaal open gingen. Wederom begon ik weer enorm te trillen van de kou waarop de verpleegkundige nog grapte van " jij wilt vast geen waterijsje"  nog helemaal suf reageerde ik dat ik wel een ijsje wilde omdat ik een enorm droge mond had. De andere verpleegsters kwamen met een nieuwe warmte deken en ook de " fohn" kreeg ik weer om een beetje op te warmen. Me blaas werd gecontroleerd en die was enorm vol ( weet nog steeds niet hoe dat kan aangezien ik al 7 uur lang niks gedronken had) dus hop een katheter erin en me blaas was weer leeg. 

Ik kreeg een aantal medicijnen en een nieuwe zak infuus en heb ongeveer een uurtje daar gelegen tot de bloeddruk weer goed was en ik weer helemaal bij was. 

Ik was ontzettend blij dat ik begon me benen weer te voelen maar had geen pijn. Ik werd naar de zaal gereden waar ik de avond en nacht mocht doorbrengen en heb toen meteen me moeder die al die tijd in de hal heeft zitten wachten een berichtje gestuurd. De zuster kwam vragen of ik wat wilde eten en eigenlijk had ik alleen maar behoefte aan koffie. Ik kreeg twee mokken koffie en twee boterhammen met kaas. Ineens begon ik langzamerhand te voelen dat de medicatie was uitgewerkt en toen er een zuster voorbij liep vroeg ik meteen weer even wat tegen de pijn. Om 19.00 ging mijn moeder naar huis en probeerde ik wat te slapen want zeg nou zelf.. na 8 maanden weinig slaap en wetende dat je een hele nacht door kan slapen wil je ieder minuutje inhalen. Helaas voor mij en gelukkig voor mijn "overbuurvrouw " kreeg ze haar dochter op bezoek. Een luidruchtige vrouw dus ik deed mij  oordopjes in en lekker me ogen dicht en viel licht inslaap.. ik werd wakker doordat de luidruchtige mevrouw had gezien dat ik sliep en dat aan haar 95 jarige moeder vertelde. 

Klaar wakker begon ik maar te kijken of er wat leuks op tv was. Me voet begon te zeuren en ik kon niet wachten tot ik weer zo'n pilletje kreeg want daar werd ik suf van waardoor ik misschien weer inslaap zou kunnen komen. Om 22.00 kregen ik dat fel begeerde blauwe pilletje. En jaahoor ik viel inslaap. Tot 00.30 ik schrok wakker van een vreemd geluid. En zag dat mijn andere buurvrouw moeite had met ademhalen dus belde snel op het belletje. Ze kwamen meteen en ze kreeg zuurstof.. wat een takke herrie maar oke ik dacht maar zo je zal wel wennen aan het geluid. Me voet deed ontzettend veel pijn en ik moest nodig plassen dus vroeg aan de verpleegster of ze me kon helpen en wat tegen de pijn had.  Ze ging de medicatie en postoel voor me halen. Toen ze terug kwam zag ze dat mijn bed niet goed stond en dat ik daarom zo'n pijn  aan me voet had. 

Eenmaal geplast en pilletje op begon ik na een tijdje weer suf te worden en me ogen vielen dicht. Ineens gaan er lampen aan dus ik schrok me eigen een hoedje. Me overbuurvrouw van 95 moest plassen maar die kan niet zelf het bed uit en naar der loopkar dus we waren weer wakker. En omdat we alle drie toch wakker waren deden ze maar meteen onze controlles.

Toen iedereen geplast, gecontroleerd en zuurstof had gingen de lampen weer uit en kon ik nog even een slaapje doen tot 06.00 

Ik appte toen ik wakker was me moeder want die is altijd rond 05:00 op. Mijn dochtertje die daar sliep was ook al wakker en had gezien dat het had gesneeuwd.  Me moeder gaf aan dat ze me wilde bellen maar dat vond ik nog iets te vroeg. 

Om 07.00 hebben we even beeld gebeld en wat roept ze.. MAMA LOOP EENS NAAR HET RAAM HET HEEFT GESNEEUWD. 

Ik en mijn buurvrouw beginnen kei hard te lachen.. en ik legde haar uit dat ik niet kon lopen. En dat oma maar even een foto moest sturen. 

Om 10.00 kreeg ik een foto en moest ik een stukje krukkenlopen met de fysio en om 13.00 mocht ik dan eindelijk naar huis en 2 weken met me voet omhoog. 

Toen ik thuis kwam ging er al van alles mis.. maar wat? 

Dat lezen jullie de volgende keer 

Fijne dag 🌸