Snap
  • Gezond
  • #gezondheid
  • gastricbypass

start traject voor gastricbypass

En ik dacht dat de uitslag nog even op zich liet wachten....1 week na de intake (4 juli) kreeg ik al het telefoontje dat ik mag gaan beginnen met het traject voor een gastric bypass! Waarschijnlijk gaat dit half oktober plaats vinden. Eerst gaat er nog een voortraject van 6 weken aan vooraf, en daarna ergens in die 3 weken wordt je geopereerd. In het voortraject van 6 weken moet ik wekelijk naar de NOK, waar ik begeleiding ga krijgen van een persoonlijke mentor, diëtiste, psycholoog en beweging deskundige. Dit voortraject is ook in groepsverband, zodat je er ook niet alleen voor staat, tenslotte zitten we er allemaal voor 1 ding: Een gezonder lichaam!

Vorige week (25 aug)  slaaponderzoek gehad om te kijken of ik slaapapneu heb (dit heeft namelijk een negatieve invloed op gewichtsverlies).  Vrijdag 26 aug al de eerste dag van de voortraject gehad. Hierbij werd er kennis gemaakt met iedereen, fietstest en er weer gewogen en gemeten. 

Veel mensen vragen aan mij of ik het niet eng vind en/of ik niet jammer ga vinden als ik straks bepaalde dingen niet meer kan eten. Mijn antwoord voor nu is nee, ik vind het niet eng, ik kijk er juist erg naar uit, weg met dat honger gevoel! En ja ik ga het jammer vinden als ik straks bepaalde dingen niet meer kan eten/drinken of moeilijk kan verdragen, maar so be it, ik zie wel wat dat gaan zijn want dat weet ik nu nog niet.  Wel ben ik nu meer bewust aan het eten en zelf de vraag aan het stellen of ik het nog kán eten straks (bijvoorbeeld indische rundercurry, ik hou van Indisch eten)

Voor nu moet ik voor mezelf gaan uitzoeken wat wil ik gaan doen mbt o.a. beweging. Ik heb een hekel aan fitness (grotendeels beïnvloed door het verleden), ga ik zwemmen? Of ga ik toch inschrijven bij een fitnesscentrum? Wat je nu meer hebt vergeleken met vroeger, is dat je ook groepslessen kickboxen en boydshape kan doen, wat mij dan wel weer erg aanspreekt en dat dit ook tijdens schooluren zijn van de kinderen. 

Ik ga jullie op de hoogte houden van mijn traject, mocht er vragen zijn dan hoor ik ze graag! 

1 jaar geleden

Even een update. Heb een verwijzing voor een intake in het maasstad ziekenhuis 14 april. Bmi is iets te laag maar heb ook last van mn knieen. Fotos laten maken, uitslag is x knieen maar verder alles normaal qua stand, geen artrose etc, slechts geringe slijtage binnenzijde links. Hoop dat ik alsnog een go krijg want bmi onder 40 moet je ook een aantoonbare klacht hebben. Ook moet ik de vragenlijst invullen, spannend want waar doe je goed aan. Spannend allemaal.

1 jaar geleden

Dat is idd spannend allemaal! Vervelend dat je zo'n last hebt van je knieën. Hopelijk krijg je alsnog groen licht om het traject in te gaan, 🤞🤞🤞. Ben benieuwd, hou je me op de hoogte?

1 jaar geleden

As woensdag gesprek met de huisarts. Ben benieuwd!

1 jaar geleden

Na het lezen van je verhaal herken ik mezelf in jou. Ik ben ook zolang in struggle. Gewoon door comstant honger/geen rem, overeten. Altijd bezig met die strijd en ben dr strijdmoe. T lukt me niet meer zelf. Was jij eerst langs de huisarts gegaan? En mag ik vragen hoeveel je startgewicht was, hoe lang ben je en hoeveel is eraf? Ik ben bang dat ik niet in aanmerking kom. Bmi zit net onder de 40

1 jaar geleden

Hoi Sve. Ja, ik ben eerst naar de huisarts gegaan want je kan niet naar NOK zonder een verwijzing van je huisarts. Je kan wel altijd vrijblijvend advies aanze vragen, ook al zit je met je bmi onder de 40. Mijn bmi was in het begin 43.5 en hij is 31.9!! Wat ik vooral bij nok heb gemerkt is dat het niet alleen om de morbide obesitas gaat, maar ook de obesitas zelf. Wat vervelend dat jij ook die klachten hebt van continu trek en/of overeten. Vraag aan de nok om een vrijblijvend gesprek, hopelijk weet je dan meer!