Snap
  • onderzoek
  • indeslaapkamer
  • gezondheidmoeder

Slapen zonder ondergoed: hierom is het beter!

Maar misschien minder gepast tijdens het familieweekend ;)

In de winter kruip je het liefst met een fleece pyjama, dikke wollen sokken en een kruik onder de wol. In de zomer is de pyjama al wat dunner of soms zelfs uit. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met je ondergoed? Slaap je het best mét of zonder?


Mét ondergoed versus zonder ondergoed

Artsen beweren dat slapen zonder ondergoed gezonder voor je is. Slapen in je ondergoed zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels zich kunnen ontwikkelen, zeker als je slaapt in een synthetische onderbroek van een niet-ademende stof. Slapen zonder ondergoed heeft nog meer voordelen. Je lichaam kan beter afkoelen waardoor je beter slaapt. En ook je algemene slaapkwaliteit kan aanzienlijk verbeteren. Verschillende experts geven aan dat de ideale slaapkamertemperatuur tussen de 15 en 19 graden Celsius ligt. Als je slaapkamer te warm of zelfs te koud is, is het moeilijk om in de juiste slaapfases te komen en te blijven. Slapen zonder ondergoed is dus een goede manier om koel te blijven onder de dekens. En een goede nachtrust is natuurlijk beter voor je hormoonbalans, zorgt voor een fit gevoel en je valt er sneller van af.


Voordelen van naakt slapen voor een man

Voor een man zouden er nóg meer voordelen aan zitten om te slapen zonder ondergoed. Wist je dat de testikels een stabiele temperatuur nodig hebben om sperma van hoge kwaliteit te produceren? Ondergoed kan de boel beneden te veel opwarmen, wat de kwaliteit van sperma zou kunnen beïnvloeden. Dus heren: uit die boxershort!


Slaap jij ‘s nachts mét of zonder ondergoed?


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

3 maanden geleden

Ik slaap zonder ondergoed

1 maand geleden

Ik slaap ook zonder ondergoed

3 maanden geleden

Zonder ondergoed

6 maanden geleden

Heerlijk vrij in bed onder

8 maanden geleden

Ik slaap nou zonder ondergoed dus helemaal naakt

3 maanden geleden

En slaap je lekker?