Snap
  • Gezond
  • Momlife
  • momblogger
  • eerlijkeblog
  • lovethefeedsyoufollow
  • hatemeorloveme

''SHITTY CORONA''

'bewustwording van juist de kleine mooie dingen, weg met al die negatieve gedachten'

Helaas ook hebben wij op dit moment te maken met het corona virus. Wat maandag begon bij mijn moeder , werd helaas ook Mijn man ziek  vorige week dinsdag avond, toch beide die beruchte test laten doen vorige week woensdag, Ik zelf had toen geen klachten. Donderdag werden wij gebeld dar mijn man dus positief is, ik zelf was op dat moment negatief getest, helaas werd ook mijn vader positief getest, waar ik toch mij wel bekommer om mijn ouders helemaal gezien mijn pa wel onder het risico valt!  onderliggend lijden. Ze maken zich naar omstandigheden goed en Rick mijn man gelukkig ook. Die is  wel goed ziek geweest. Bij mij begonnen de klachten donderdag nacht met ineens koorts en pijn in mijn hele lijf! vrijdag ben ik weer gaan testen en zaterdag kreeg ook ik het belletje dat ik positief was getest, zelf val ik ook onder een risico vanwege lage weerstand bij mijn ziekte. Dus goed opletten en vooral rust pakken.. 

Het is heel gek om dat stomme virus in je lijf te hebben.. het idee dat er iets in zit wat sommige mensen dodelijk ziek maakt. Bij ons is ook de smaak en reuk weg en ben ik zelf nog steeds ziek. Rick gelukkig niet meer. Onze kindjes maken het goed .. best pittig 2 kids vermaken , werken en ziek zijn... Maar het lukt we hebben super lieve mensen om ons heen die ons kunnen helpen waar nodig . En de kids kunnen over een weekje weer naar school en naar de opvang. Maar wat zijn ze lief samen!

Waarbij ik zelf nooit gedacht had dat dit dicht bij zou komen gebeurt toch iets wat je niet in de hand heb iets wat iedereen kan overkomen! Ik sprak in het begin van corona stoer dat het onzin is hoe mensen reageren, daar kom ik toch wel op terug. Gezien ik ook mensen ken die dierbaren zijn verloren aan deze rot ziekte.

Ook heeft me dat doen beseffen waar wij als mensen ons toch soms druk over maken.  Kinderen die rommel maken , mensen die elkaar na doen en daar om gaan stressen, mensen die zich druk maken om met een mond kapje op te moeten lopen of binnen te moeten blijven door corona... tot dat het hen zelf over komt als er iemand aan overlijd ... of druk maken over dat je man niet romantisch genoeg is ... ''MENSEN JA IK ZEUR OOK EN MAAK ME OOK DRUK OM ONZIN'' Maar soms heb je juist het inzicht nodig om dit dus niet meer te doen.. en dingen meer los te laten, juist druk maken over dingen die wel van waarde zijn. Dan maar even rotzooi in huis, of dan maar geen romantiek maar kijk naar de dingen die hij of zij  wel doet! en een mondkapje is het ergste toch niet ? ja ik vind het ook niet chill zitten met me lichte astma maar het is toch ergens goed voor, kan dan wel lopen klagen maar bereik er niets mee ! net als na doen ... doe je oogkleppen af en kijk een in de wereld.. wat er gebeurd , of inspireer elkaar .. ipv mense de grond in te boren.. 

Ik probeer in oplossingen te denken en om dus meer dingen los te laten, Ik heb er een hekel aan als het huis rommelig is .. of onze woonkamer zoals nu ..ik erger me groen en geel ... maar we moeten toch wachten tot de verbouwing word gedaan.. wat kan ik dan gaan doen ?

ik kan me blijven ergeren en energie stoppen in iets wat ik nu toch niet kan veranderen of juist kijken naar andere dingen die nu wel gedaan worden of  met de kindjes leuke dingen doen. Die woonkamer die komt echt wel .. maar ik laat het los .. dit doe ik ook met andere dingen , en ik hoop dat meerdere mensen dit doen .... kijk naar wat je wel heb of kijk naar wat er wel toe doet! Lukt het niet praat er dan over en kom met een oplossing! 

Corona heeft me wel wakker geschud .. vooral omdat ik mij dus enorm zorgde maakte over mijn ouders ! gelukkig gaat het met hen stukke beter .. en heb ik daarin weer wat lucht.. en af te toe klagen mag echt wel .. maar laat dit niet je leven beheersen... zonde van je tijd.

wij maken het goed en zijn blij als we weer helemaal de oude zijn! take care 

3 jaar geleden

Gelukkig gaat het helemaal weer goed met jullie. Ik zou me nu niet meer zo'n zorgen maken als ik het krijg aangezien je nu veel weet erover en dat 't bij de meeste niet zoveel doet. Wij kregen het in maart toen er nog amper wat over bekend was dat was heel eng. Toen ging zogenaamd iedereen er nog half dood aan. Bleek gelukkig ook mee te vallen. Weet nog dat de ggd zei smaak en reukverlies? Nee dat hoort niet bij corona hoor. Nu staat 't op de lijst met meest voorkomend 😂😂