Snap
  • Gezond
  • zwanger
  • spannend
  • ggd
  • positief
  • Corona

Oei, corona en nog maar pril zwanger. Wat nu?!

Ik typ dit nu alvast even stiekem. Jullie weten namelijk nog niet dat ik zwanger ben. Ik ben op dit moment 8 weken zwanger, en heb afgelopen dinsdag een goede eerste echo gehad. Maar nu heb ik dus corona. Oei, eerlijk gezegd is dat toch wel een beetje spannend. Je draagt nu een klein mini mensje in je die zich nog helemaal moet ontwikkelen. Op internet lees je dat er niks bekend is over dat het effect kan hebben op je ongeboren kindje. Maar ja je weet maar nooit, en als je zwanger bent dan ben je toch wel wat voorzichtiger dan dat je dit niet bent.

Vandaag heb ik via de GGD te horen gekregen dat ik daar ook officieel positief getest ben op corona. Ik heb nog geen erge klachten. Het begon gisteren na een positieve zelftest met keelpijn en in de loop van de dag voelde ik mij wat snotterig en voelde mijn hoofd helemaal vol. Op dit moment op dag twee ben ik vooral verkouden en voel ik mij wat grieperig. Wat spierpijn en moe, maar gelukkig heb ik nog nergens echt last van.

Mijn volgende echo is pas over 3 weken. Dus dat duurt toch wel nog even voor je weet of alles goed is. Het hebben van corona vind ik nu toch spannender als op een moment dat ik niet zwanger geweest zou zijn. Je bent nu toch verantwoordelijk voor nog een leven in je. Het is maar afwachten hoe het verloop gaat, en duimen dat ik niet te veel klachten krijg.

............oké, er is al een tijdje voorbij en ik ben klachtenvrij. Ik heb gelukkig alleen maar milde klachten gehad. Dit zorgde ervoor dat ik mij op een gegeven moment een stuk minder zorgen maakte. De 13 weken echo komt nog. Maar daar breng ik jullie binnenkort van op de hoogte. Voor nu ben ik dus zelf gerustgesteld. 

Zijn er meer dames die corona hadden tijdens de zwangerschap? En vonden jullie dit ook spannend?