Snap
  • Gezond
  • overgewicht
  • gastricbypass

nieuwe maag

En toen was het 12 oktober, de dag dat ik een gastric bypass ging krijgen. Ik moest me om 06.30 melden in het ziekenhuis, om 08u werd ik al naar de operatiekamer gereden. In tegenstelling met alle voorgaande operaties afgelopen jaren was ik nu niet zenuwachtig, in tegendeel, ik was er klaar voor! Operatie zelf heeft ca ong 30 min geduurd en was ongecompliceerd verlopen.  In de recovery room nog wat verneveling gekregen omdat ik wat licht benauwd was na het verwijderen van de beademing. Eenmaal terug op kamer voelde ik me al vrij snel erg misselijk worden, en begonnen ik met bloed overgeven. In 1e instantie zei men dat dit kan en mag maar dat dit snel over zou gaan. Helaas bleef het bloedspugen aanhouden, waardoor ik in de middag een stolling middel via infuus toegediend kreeg om de bloeding te stoppen en wat een dagopname werd, werd een opname in het ziekenhuis. Het bloeden hield gelukkig op, echter bleef ik ontzettend misselijk, via het infuus kreeg ik pijnstilling en iets tegen de misselijkheid. Die nacht slecht geslapen, misselijkheid bleef en soms nog wat lichtelijk bloed opgegeven. De volgende ochtend begon de andere ellende, het bloed kwam nu niet meer via de maag omhoog, maar via mijn darmen eruit; melena. En mensen, dat stinkt!! Meine güte, die stank was enorm. En zolang ik nog melena had, mocht ik nog niet naar huis. Dit heeft zelf ook nog de hele dag geduurd voordat dat er ook allemaal uit was. Gelukkig werd in de loop van de avond rustiger in mijn lijf, en na de 4e bloedtest bleef ook mijn HB eindelijk stabiel, als dit morgen ook zo bleef en de melena ook weg bleef/minder werd dan zou ik de volgende dag naar huis mogen.  

Volgende ochtend mocht ik naar huis! HB was weer stijgende en wat er nu van de melena eruit kwam was voornamelijk nog oud bloed. Hoewel ik erg aan mezelf merkte dat mijn energie nog ver weg te zoeken was, was ik erg blij om naar huis te gaan, het weekend rustig aansterken en dan maandag hop naar Parijs en Disneyland! (hahahaha ja I know, de planning was nogal krapjes) Het weekend verliep rustig zodat ik toch met een iets geruster hart maandag de auto in stapte. Lekker een weekje bij Center Parcs (aanrader!)vertoefd, en op de dinsdag en donderdag naar Disney geweest, ik had een rolstoel meegenomen want ik redde het niet om het gehele park door te banjeren. En ook al was dit kort na de operatie, ik heb genoten van die week, heerlijk er even uit met mijn gezin, en de broer van mijn man was ook even de 1e 3 dagen mee. 

Qua eten, heb ik 5 dagen vanaf de operatie vloeibaar gegeten, met begon met ongeveer 2-3 kleine hapjes. Koud water drinken kon en kan ik nog steeds niet, dat geeft een heel snijdend gevoel in mijn maag. Dus ik drink eigenlijk de gehele dag thee of lauwwarm water. We zijn nu 2,5 week verder, en iedere dag gaat het steeds beter met mij, mijn energie komt ook steeds meer terug en qua porties kan ik nu ook iets meer eten. Én wat ik ook zo goed van mezelf vindt is dat me heb ingeschreven heb voor de sportschool en ingeschreven voor een personel trainer 1x per week, als ik het nu niet doe, dan schuif ik het weer voor me uit, en dit gehele traject is niet alleen hulp van de operatie, maar grotendeel zelf ook de hulp opzoeken, oppakken en eraan gaan werken. 

Ik ben nu 12 kilo kwijt! 6 kg voor operatie door het vetvrije dieet, en 6kg na de operatie.  En voor mij het belangrijkste, ik heb geen honger gevoel meer! Geen gevecht meer in mijn hoofd, niet meer mezelf aanspreken dat ik niks meer hoef, eigenlijk juist nu het tegenovergestelde; ik moet nog eten hahahaha ;) Het geeft mij zoveel rust, en dit niet alleen het maakt mij ook een betere moeder, ben minder snel moe, ik snauw minder, ben ook minder ''opgefokt. 

Ik ben eigenlijk wel benieuwd, zijn hier op mamaplaats nog meer mensen die een gastric bypass hebben gehad of iets dergelijks? Zoja, hoe gaat het met jullie?

4 maanden geleden

Ik ga in januari 2024 beginnen met alles

1 maand geleden

Ik lees net pas je reactie! Hoe gaat het nu met je?

1 maand geleden

Ben vandaag geopereerd gaat redelijk

11 maanden geleden

Wat leuk om deze ervaring te lezen. Ik ben 28 augustus aan de beurt in België. Hier in Nederland kom ik niet in aanmerking