Snap
  • mindset
  • Ochtendroutine
  • ochtendritueel
  • meditatie

My miracle morning!

Focus in de ochtend!

Ochtend routine

Ik wist het altijd al. Maar deed er weinig mee. Of gunde mezelf de tijd niet. Het is zo belangrijk om rust in je hoofd te creëren. Zo zorg je ervoor dat je op alle fronten meer focus en helderheid uit ervaren.

Mijn manieren om rust te vinden zijn oa meditatie. Ik mediteer vooral in de ochtend. Om je een beeld te geven van mijn ochtend routine, heb ik een klein stappenplan uitgeschreven. Ik heb mijn inspiratie uit The Miracle Morning.

Stap 1. OPSTAAN
Zet je wekker een uur (of half uur) eerder dan je normaal gesproken opstaat. Snooze NIET! Because when you snooze, you loze! Ik blijf nooit langer dan 15 seconden, nadat mijn wekker is gegaan, liggen. Ik tel echt tot 15 en sta dan naast mijn bed. Omdat ik even goed wakker wil worden, spoel ik mijn gezicht af met koud water en poets meteen mijn tanden. Dat geeft een fris gevoel en geeft me het idee dat de dag is gestart. Ik poets overigens met Fluoride vrije tandpasta.

Stap 2.THEE
Ik heb super lekkere losse thee gekocht bij mijn favo thee winkel. Dus als ik beneden kom maak ik een lekker kopje thee. Intussen heb ik mijn telefoon nog niet aangeraakt. Ik stel dat uit omdat ik in de rust en stilte wil blijven en mijn dag niet met de vibes van social media wil starten.

Stap 3. AFFERMATIES
Ik luister of lees affirmaties. Ze hangen op post it's op de koelkast en ik heb ze met whiteboard markers op mijn spiegels in huis geschreven.
Mooie affirmaties om je dag mee te beginnen zijn:

‘Ik voel je uitgerust en energie.’

  • ‘Ik heb alle tijd.’
  • ‘Dit wordt een heerlijke dag.’
  • ‘Ik voel me goed.’
  • ‘Ik voel me kalm en rustig.’
  • ‘Ik doe wat ik kan.’
  • 'Ik ben succesvol.'

Stap 4 BEWEGEN


Door een ochtendwandeling stap je letterlijk en figuurlijk fris en fit de dag in. Door te wandelen stimuleer je de bloedsomloop. Hierdoor komt er meer zuurstof binnen om de afvalstoffen van de nacht sneller kwijt te raken. Daarnaast komt er door bewegen komt er endorfine vrij, hier krijg je een gelukkig gevoel van. Vijf minuten bewegen in de ochtend is al voldoende. Dus wanneer je geen tijd hebt voor een wandeling, is dat geen punt. Doe 30 jumping jacks of 50 squats Will do the job!

Ik woon aan de rand van het bos, dus ik ga graag naar buiten. Meestal combineer ik bewegen met visualisatie. Ik luister graag naar visualisaties van mediation moments.

Stap 5 VISUALISATIE

Door te visualiseren stel je je alvast voor hoe je leven er uit zou zien als je alles hebt wat je wil. Die droom auto, je eigen bedrijf, je vakantie etc. Zolang je het maar echt geloofd en voor je ziet hoe het zou zijn zijn als je leven er uit ziet zoals jij dat wenst! Je moet het echt voelen!

Meditation moments heeft een visualisatie opgenomen met Faja Laurens. Dit helpt mijn enorm bij het visualiseren. Ik voel, zie, proef en ruik het succes!

Stap 6 SCHRIJVEN/LEZEN/LEREN

Ik heb een mooi dagboek gekocht waar ik elke ochtend iets in opschrijf. Ik deel mijn gedachten, mijn ideeën voor de dag. Ook schijf ik sowieso 3 dingen op waar ik dankbaar voor ben. Hoe lastig je dagen soms ook kunnen zijn , er is altijd iets om dankbaar voor te zijn.

Daarnaast lees ik iets wat me inspireert en waar ik van leer. Ik deel graag mijn lijstje favoriete boeken met je.

1.Think and grow rich

2.Master you mindset

3.Je hebt het niet, je doet het

4.Time bender

Stap 7 START JE DAG

Je zult zien dat wanneer je je dag op deze manier start, je rust en ruimte creëert in je hoofd. De dingen die je normaal gesproken uitsteld, of in de avond nog moet doen doe je nu in de ochtend.

Ik maak ook nog gebruik van een planner waar ik een to-do list voor iedere dag in schrijf. Ik streep de dingen die ik heb gedaan meteen af. Dat geeft een voldaan gevoel.


Wacht niet langer! Want waar wacht je op? Morgenochtend sta jij een uur eerder op! Let's go!


Wil je meer lezen? 

www.thesparkleacademy.nl

9 maanden geleden

Wat goed dat je dit doet, een voorbeeld!

9 maanden geleden

In het begin was het best even pittig, maar zeker de moeite waard!