Snap
  • gastricbypass
  • afvallen
  • gezondheid

Maagverkleining: "Ik ben al 60kg kwijt!"

Nu alleen nog mijn slechte gewoontes afleren.

3 maanden terug mijn laatste post, en weer 3 maanden verder in mijn strijd voor een gezonder lijf.  

Sinds deze maand lijkt mijn gewicht eindelijk te stabiliseren en dat moet ook. Volgens de NOK mag ik niet meer veel afvallen. Ik ben namelijk al 60kg kwijt!! Ik verbaas me er nog steeds over als ik nu 2 cijfers op de weegschaal zie staan ipv 3 cijfers. En als ik kleding aandoe, dan ben ik ook echt heel blij met hoe ik eruit zie, van maat 52 naar maat 40! Zonder kleding blijft nog wel een 'probleem', dan zie ik het nog niet dat ik ook daadwerkelijk zoveel kwijt ben. 

Ook conditioneel merk ik dat ik gezond(er) ben. In oktober wel weer flink de griep gehad en 5 weken erover gedaan om er bovenop te komen, maar sinds deze maand kon ik na 1.5 maand het sporten weer op pakken. Ik kom steeds dichter bij mijn doel en dat is dat ik volgend jaar de Dam tot Dam bij Night ga rennen (8 km). Ik kan nu 5km in 40 min rennen en daar ben ik al onwijs trots op! Sportschool heb ik even op laag pitje gezet omdat ik merk dat ik rennen erg leuk vind en dat sowieso 1x per week wil blijven doen. 2x per week sporten is momenteel nog teveel gevraagd voor mijn lijf.

Qua eten gaat het goed, alleen merk ik wel dat ik weer snel mijn slechte eetgewoonte oppak, met name in de avond. Speculaas en chips is momenteel mijn favoriet. Ik probeer er zo min mogelijk van in huis te hebben. Het is ook echt een gewoonte voor mij om 's avonds bij de tv wat te moeten eten en dat is simpelweg niet gezond. Dus daarmee ben ik momenteel nog even met mezelf in gevecht, want dat zijn de gewoontes waar ik nog een balans in moet vinden om te voorkomen dat er straks toch wel weer kilo's bij komen. 

Ik krijg nu ook vaak de vraag of ik in de toekomst iets aan mijn loshangende vel zou willen doen. Voor mijn buik/billen en bovenbenen zou ik dat (nog) niet willen, want A: het kost veel geld, en B: het is een grote/pittige operatie. Wel zou ik mijn borsten willen liften, want dat zijn nu echt 2 zielige theezakjes geworden. Van mijn mooie borsten is eigenlijk niks meer over en ik was vroeger echt wel blij met mijn borsten wat er ook voor zorgde dat ik me zekerder voelde. 

Zijn hier meer dames die veel zijn afgevallen en wél of niet iets hebben laten doen aan hun overtollige huid? 

4 maanden geleden

Begin het nieuwe jaar wordt ik als het goed is geholpen. Ik hoop zo dat het allemaal gaat lukken. En dat ik straks alles wat positiever zie en dat ik meer energie zal hebben. Hoop op een gezonde levensstijl. Ik vind het knap.

4 maanden geleden

Hier ook de operatie gehad en inmiddels 45 kg kwijt in 5 maanden. Merk het ook idd vooral met kleding aan en zonder kleding is dat idd wat lastiger te zien in mijn ogen ook. Knap hoor en respect. Proteine toetjes is dat een idee voor je lekkere trek op de bank?

4 maanden geleden

Wauw! Wat ontzettend goed van je! Jij bent ook al veel kwijt zeg! Ik heb een haat/liefde verhouding met de proteine producten. Ik ben nog niet echt een yoghurtproduct proteine rijk tegengekomen die ik lekker vindt...

4 maanden geleden

Ja!

4 maanden geleden

Ik ben ook 50 kg afgevallen. Nu 5 jaar later wel 10 kilo erbij, maar komt ook door mijn zwangerschap tussendoor! Ik voel me nog steeds goed, energiek vol zelfvertrouwen met wat losse vellen. Ik kan me er niet meer druk om maken… ik ben wie ik ben, en trots op wat ik heb bereikt. De les die heb ik heb geleerd is… het is nooit genoeg… er is altijd wel iets om over te “zeuren”!