Snap
  • Gezond
  • lichaam
  • Dokter
  • klachten
  • menstruatie
  • PCOS

Lichamelijke klachten en niet serieus genomen worden.

PCOS of iets anders?

Lieve lezers, 

Ik heb al een tijdje niets van mezelf laten horen op mamaplaats.nl, dat is niet alleen omdat ik het druk heb met mijn eigen gezin en werk maar vooral omdat het met mijn lichaam even niet zo lekker loopt.

Zoals sommige van jullie misschien weten heb ik PCOS, prima mee te leven voor mij maar de afgelopen tijd lijkt het niet meer op deze klachten. Voordat ik zwanger was van Xam had ik geen cyclus, ja misschien wel een cyclus maar dat duurde dan gerust een maand of vier. Na het bevallen kreeg ik ineens weer cyclussen, niet elke maand maar wel rond de 40 a 50 dagen. Deze waren in het begin normaal, zo ver je een menstruatie normaal kan vinden dan. Maar de laatste cyclussen kan ik bijna niets meer. Ik ben wel 14 dagen lang aan het vloeien en echt extreem. Ook verlies ik stolsels zo groot als mandarijnen. Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest en die vond het eigenlijk niet zo bijzonder. Na lang aandringen kon er een echo gemaakt worden bij de SHL. 

Bij de SHL was de eerste opmerking al, zo jij bent jong voor drie kinderen. Wat kom je doen je moet blij zijn met PCOS dat je drie kinderen hebt.. Oke, dat viel bij mij echt helemaal in het verkeerde keelgaatje. Ik heb verder maar niets gezegd en de echo laten doen waar niets uitkwam. Niet zo gek denk ik want ik denk dat ze hooguit 1 minuut heeft gekeken. Ik kon me daarna aankleden en vertrekken. 

Goed, er is dus niets te zien op een echo, de huisarts wil mij niet doorsturen naar een gynaecoloog . Wat moet ik in godsnaam nu nog doen?

Hebben jullie dit weleens meegemaakt of ervaring hiermee?Laat het me weten!

Liefs Jony 

3 jaar geleden

Ik heb naast Pcos ook endometriose en had vreselijke bloedingen. Vraag om een second opinion Bij Een goede specialist en laat ook het stukje endometriose na kijken. Bij mij heeft het 8 jaar geduurd voordat de oorzaak gevonden was, helaas pas na een acute opname met een gesteeldraaide eierstok. Teveel bloedverlies en pijn is nooit normaal voor een menstruatie. Succes en sterkte ermee. 💛🍀

4 jaar geleden

Second opinion, heb je altijd recht op!