{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kinderfysiotherapeut tijdens de corona crisis

Samen tegen corona!

Afbeelding blog 'Kinderfysiotherapeut tijdens de corona crisis' Achtergrond blur afbeelding

Sommige van jullie weten waarschijnlijk al dat ik (Cristel) werkzaam ben als kinderfysiotherapeut. Stiekem was ik weleens jaloers op mensen die "lekker" vanuit huis kunnen werken. Dat leek mij echt heerlijk, de hele dag thuis je eigen tijd in kunnen delen. Maar dat ik ooit met mijn werk vanuit huis zou werken, leek mij uitgesloten. Niets blijkt inmiddels minder waar, want ook ik werk nu door het coronavirus grotendeels vanuit huis. Behandelingen worden op afstand gegeven, bijvoorbeeld via beeldbellen, telefoon of email. Een compleet andere manier van werken waarbij je creativiteit, iets wat je als kinderfysio goed kan gebruiken, wordt aangesproken. 

Thuis werken brengt nieuwe inzichten met zich mee. Ik heb ineens veel intensiever contact met ouders, waardoor ook de dagelijkse oefeningen thuis nu veel meer aandacht kunnen krijgen. We moeten er na het coronavirus maar eens over sparren of dergelijk contact niet ook standaard wenselijk moet worden in een traject. 

Over het algemeen ben ik er trouwens wel op terug gekomen, dat thuis werken. Zo leuk vind ik het helemaal niet. Ik heb gemerkt dat mijn concentratie ’s ochtends om 11 uur al op raakt, ik om de haverklap in de voorraadkast sta te zoeken of er nog iets lekkers ligt en ik het directe contact met de kinderen, het leukste gedeelte van mijn werk, behoorlijk mis. Waar je normaal grapjes met elkaar maakt, is dat nu toch wat lastiger via de telefoon of mail. 

En dan ben ik mij er zeker ook bewust van dat ik niet mag klagen. Ik ben in goede gezondheid, kan nog werken en ik hoef bijna nergens rekening mee te houden. Ik kan mij voorstellen dat het een stuk pittiger is als je vanuit huis moet werken met je kind(eren) om je heen. Tips om hier door heen te komen met een baby, lees je op onze website: https://worldsisters.nl/quarantaine-activiteiten-met-babies/.

Het is nog de vraag hoe lang ik op deze manier zal werken. We lezen natuurlijk ook allemaal de berichten over de toenemende besmettingen en de toenemende druk op de zorg. Ook bij de instelling waar ik werk zijn inmiddels extra bedden beschikbaar gemaakt voor de opvang van patiënten met het coronavirus. 

Op dit moment zijn al extra handen nodig in de keuken en wellicht in de toekomst ook in de verzorging en de schoonmaak. Niet mijn normale werk als kinderfysio maar ik vind in onze huidige situatie dat ik als zorgverlener hier ook een steentje aan bij moet dragen. Als ik dit aan iemand vertel, krijg ik meestal de reactie dat het mensen spannend lijkt. Op de een of andere manier vind ik het helemaal niet spannend. Ik vind het vooral een heel erg fijn gevoel dat ik misschien wel echt iets kan betekenen in het helpen van mensen met het corona virus en het bestrijden van het virus algemeen. In plaats van alleen maar thuis zitten te wachten tot het weer voorbij is.

Begrijp mij niet verkeerd. Want iedereen die zich nu netjes aan de regels houdt en thuis blijft, is in mijn ogen een echte held! Op deze manier help je mee aan het (proberen te) voorkomen van een crisissituatie waarin het volledig uit de hand loopt. Daarnaast zijn er ook enorm veel mensen vanuit huis bezig met goede en positieve initiatieven! Maar ondanks dat ik een behoorlijk lange to-do list heb weten te maken voor de komende periode, ga ik toch liever bij de zorginstelling helpen. Dus daar ga ik deze week mee beginnen. Tijd maken in mijn kinderfysio agenda, de handjes uit de mouwen steken en mijn best doen voor een lekkere avondmaaltijd.  

Wil je jouw kinderen op een speelse manier uitleggen wat het corona virus is en waar zij op moeten letten? Lees dan nu het verhaal van Nijntje op onze Instagram pagina.

https://www.instagram.com/p/B-O7e_Vj_T6/?utm_source=ig_web_copy_link

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je