Snap
  • Gezond
  • fitness
  • fitmom
  • sporten
  • homeworkout
  • thuisworkout

Hoe kun je thuis sporten met kids? 3 tips!

Nu we allemaal thuis zitten in een lockdown, de sportscholen en sportclubs dicht zijn, moet je soms een beetje inventief zijn om nog thuis te kunnen sporten. Zeker als je kinderen hebt, waar je ook druk mee bent! Daarom geef ik je in dit artikel een paar tips om toch te kunnen sporten thuis, met kinderen!

1. Maak van je huiskamer een sportschool

Je hoeft helemaal geen sportspullen in huis te hebben om van je huiskamer een sportschool te maken. Je kunt je koffietafel heel goed gebruiken voor tricep dips of als verhoging voor push-ups. Daarnaast kun je gewone huis-, tuin- en keukenspullen gebruiken als gewicht. Vul bijvoorbeeld twee bidons water om je armspieren te trainen of pak een fles schoonmaakmiddel of leg een zak kattengrind in je nek en doe zo een paar squats of lunges. Het hoeft niet moeilijk te zijn!

2. Gebruik je kinderen voor wat extra gewicht

Hiervoor moeten ze natuurlijk niet al te zwaar zijn, maar als je kinderen tot 25 kilo zijn, dan kun je een heerlijk pittige workout met ze doen. Zet ze in je nek en doe squats of lunges of zet ze op je rug tijdens de plank. Zo stimuleer je je spieren extra en daardoor worden ze sterker! Daarnaast is het echt een heerlijk momentje samen met je kinderen. Geloof me dat ze dit fantastisch vinden! Ze leren over sport en dit stimuleert ze zelf ook om te gaan sporten.

3. Maak een planning met je partner

Heb je toch even een workout die je alleen wilt doen, maak dan een planning met je partner. Heb je die niet, vraag dan gewoon een vriendin of opa en oma om even een uurtje op te passen. Zo kun je even een uurtje knallen thuis of een heerlijk rondje hardlopen. Via YouTube kun je ook hele fijne workouts vinden om thuis te doen. Succes!

Heb jij nog een leuke sporttip voor thuis?

Op Mom on Top geef ik meer sporttips en volg mij ook op Instagram