Snap
  • Gezond
  • eten
  • Puberen
  • puberteit
  • pubers
  • De
  • tijdens

Help... een puber in da house

Omgedraaide wereld

Mijn dochter is inmiddels 16 jaar en alle goede voorbeeld ten spijt, is haar eetpatroon nu helemaal omgedraaid van wat het was. Ze slaat haar ontbijt het liefste over, luncht meestal met lekkere donuts en in de avond gaat ze nog even voor het slapengaan snaaien. En een moeder die lifestyle- gewichtscoach is, pfff dat vindt ze alleen maar lastig haha.

Zal het straks weer goed komen vraag ik me wel eens af. Het valt me soms best tegen om te zien wat er allemaal aan ongezond eten en drinken dat jonge lijf ingaat. Ze is gestopt met sporten en haar school ligt op twee minuten afstand, waar ze overigens heel blij mee is. Maar oké ook dat is een kwestie van loslaten... Erop vertrouwen dat het tijdelijk is en heus wel weer goed zal komen. 

MAAR SOMS...

Lukt het me toch om haar gezond te laten eten of drinken. Door bijvoorbeeld haar lievelingsfruit te kopen en met Griekse yoghurt een smoothie te maken. Win-win :-) fruit en zuivel. Ook wraps vindt ze erg lekker, dan vul ik ze lekker met gerookte zalm (vette vis), avocado (gezonde vetten) en rode ui. Soms ook met kipfilet, tomaat en komkommer. Vroeger maakte ik havermout voor haar, maar daar hoef ik nu niet meer mee aan te komen. Wel pannenkoeken, bananenbrood of koekjes van havermout vindt ze lekker. De pannenkoeken worden soms rijkelijk belegd met zoet, maar in de zomer zijn aardbeien favoriet. Tja, soms wel met suiker, het is niet anders. Naast een paar restricties, wat betreft eten in de avond en elke ochtend eerst een ontbijt, laat ik het voor nu meestal los. Het zijn pubers...

Het is niet zo dat iedere puber zo is. Mijn zus haar jongste dochter wil graag droog trainen en let heel erg goed op wat ze eet en drinkt. 

Mijn dochter krijgt inmiddels ook wel interesse in alcohol, maar ze gaat nog niet uit, dus dan drinkt ze soms in de zomer waar wij bij zijn een glaasje Radler. Hopelijk kunnen we dat zo even vasthouden!Heb jij een puber in huis? Hoe gaat het bij jullie? Zijn er regels over eten en bewegen, welke dan? Hoe ga je ermee om dat ze ook worden nageleefd?

Fijn weekend

Mandy Jacobshttps://health2happiness.nl/

https://www.facebook.com/groups/afvallenzonderdieet/