Snap
  • Gezond
  • mama
  • gezondheid
  • doelen
  • goedevoornemens
  • best9moms

Heb jij goede voornemens? Zo ga je ze zeker volhouden!

Aan het einde van het jaar zitten we vol doelen en wensen. We willen afvallen, op tijd naar bed of vaker bewegen. Toch houden we het vaak niet vol. Hoe komt dit toch? 

1. We willen te snel resultaat!

Ja echt! We willen meer bewegen, nemen een abonnement bij de sportschool en staan meteen 3 of 4x in de week op de lopende band of de crosstrainer. We willen gezonder eten en we eten elke dag alleen nog maar salade en fruit. 

Een gemiddeld mens houdt dit nog geen 3 weken vol, want het resultaat laat wat langer op zich wachten. En in het drukke leven van een moeder is dit al helemaal niet te doen. Het kost gewoonweg te veel wilskracht, wanneer de beloning uitblijft. 

2. We behalen ons doel en denken dan klaar te zijn

Stel je wilt 5kg afvallen. Je gaat gezonder eten en meer bewegen. Na 3 maanden ben je 6 kg kwijt. Je doel is behaald. Goed gedaan!

Maar dan gebeurd het. Je gaat langzaam minder bewegen, je stok achter de deur ben je kwijt. Dat snoep, koekje, of chocolaatje laat je minder vaak liggen en een wijntje kan ook best wel weer op z'n tijd. Op zich niets mis mee natuurlijk! Toch sluipt je oude gedragspatroon zo maar weer terug in je leven. Voor je het weet is het december en ben je weer terug bij af of erger...

3. Wat kun je dan wel doen?

- Kies een doel wat je graag genoeg wilt. Waar je echt achter staat. En waar je vol passie voor kunt gaan. 

- Maak er een ontwikkelingsgericht doel van. Dus ik wil gezonder leven, in plaats van ik wil 10 kg afvallen of ik wel minimaal 3x in de week sporten

- Begin met een kleine stap: maak dagelijks een wandeling, eet groente als tussendoortje of ga een half uur eerder naar bed.

- Lukt het om deze nieuwe gewoonte 1 week vol te houden? Probeer dan een stapje verder te gaan. Volg hierbij je gevoel. Kijk hoeveel je aankunt, zonder dat het voelt als moeten of als een taak.

- En lukt het een keertje niet. Dit is echt ok! Heb compassie met jezelf en laat het vooral je motivatie niet beinvloeden. 

Mocht je nog wat hulp kunnen gebruiken om jezelf gemotiveerd te houden? Lees dan ook dit artikel: Hoe motiveer ik mezelf naar gezonder gedrag

Ben je benieuwd hoe ik je verder kan helpen? Mijn mamacoach programma's zijn terug te vinden in de Mamaplaats Academy! Of volg mij op Instagram!