Snap
  • #ADHD
  • Rugpijn
  • #boos
  • #liefzijnvoorjezelf

Wanneer je met de neus op de feiten word geduwd

op een lompe en ongefilterde manier...

Redelijk even geleden dat ik een post heb gemaakt maar hé geen nieuws is goed nieuws zeggen ze wel eens.... 

Op zich loopt alles redelijk in de pas nu en met alle hulpverlening die op posten is gezet begint al het werk z'n vruchten af te werpen.


Waarom dan nu toch weer een post... Nou ik ben bijna een jaar geleden flink door mijn rug gegaan (verstapt) en toen heb ik weken niks gekund. Flinke medicatie (diazepam waar ik ontwenningsverschijnselen van kreeg na 6 weken gebruik en Tramadol tegen de pijn) en proberen te bewegen. Fysiotherapie en momenteel nog bij de Chiropractor en Fysio. 

Bijna een jaar bezig en eigenlijk weet ik dat ik dit jaar niet naar een feest kan waar de hele vriendengroep naartoe gaat.


Mijn hoofd weet dit maar mijn hart wil dit nog niet voelen. Ik ben zelfs aan het kijken geweest of iemand me zou kunnen brengen en halen (want fietsen is een dikke nee) en dat ik maar een paar uurtjes meega omdat tja ik niet een hele dag op mijn voeten/benen kan blijven staan.

Mijn man maakte gisteren echter een opmerking die me keihard raakte. Hij gaf aan dat hij denkt dat het niet handig is als ik meega want ik zou dan anderen tot last zijn omdat iedereen rekening met mij hierin moet houden. 

Ik heb hem meteen heel duidelijk gemaakt dat ik het echt een ontzettende rotopmerking vind.

Mensen die mij kennen weten dat ik heel gevoelig ben in dit soort zaken. Ik heb mezelf jarenlang, wat zeg ik een leven lang op de laatste plaats gezet en altijd maar gezorgd voor iedereen. Reden dat ik nog steeds elke dag last van mijn rug heb is o.a. de stress en het zorgen voor anderen waardoor ik geen rust/ontspanning kan hebben. Altijd het gevoel hebben dat ik anderen tot last ben als ik mezelf voorop zet ofzo...

Nu ben ik al een tijdje bezig met therapie ook hiervoor o.a. en daardoor kwam de opmerking snoeihard aan en dat heb ik ook gezegd.

Mijn man heeft net als de kinderen een anders werkend brein en heeft de empathie van een goudvis.... Dat wil echter niet zeggen dat ik hier niet boos over mag zijn en hem hierop kan aanspreken. 

Hij zei het meer met de bedoeling dat het voor mij dan ook niet leuk is om te gaan en dat hij bang is dat ik daarna weer veel extra last zou hebben. Dat hij het voor mij fijn vind als ik wel iets ga doen voor ontspanning voor mezelf zoals bijv. een dagje wellness/sauna.

Heel fijn dat hij wel waarde hecht aan dat ik kan ontspannen...maar toch voelt het als een klap in mijn gezicht.

Moest het even kwijt.



1 week geleden

Als je niet goed voor je zelf zorgt kan je ook niet voor een ander zorgen . Dus draai het eens om . Zet je zelf op de eerste plaats en stop met zorgen voor je volwassen man. Hij kan ook voor zichzelf zorgen . En als niet alles perfect is dan loopt t thuis ook wel. Of misschien een hulp in de huishouding. Min man heeft heeft ook de empathie van een goudvis. Ik weet er alles van . Heel goed voor je zelf zorgen . Komt goed meisje !

1 week geleden

Ik ben mezelf ook momenteel door therapie aan het leren om mezelf op de eerste plaats te zetten alleen is dat erg moeilijk omdat dit iets is wat ik mijn hele leven al doe. Ik ga steeds harder werken omdat ik de overtuiging heb dat ik anders niet goed genoeg ben. Ook de omgang/opvoeden/relatie tussen man en kinderen probeer ik geen bliksemafleider meer te zijn waardoor iedereen veel meer zijn eigen verantwoordelijkheid neemt ipv dat ik die dan maar voor hun overneem. Juist omdat we al zoveel stappen gemaakt hadden, ook in de communicatie tussen ons als partners voelde dit als een ontzettende terugslag. Maar vandaag is weer een nieuwe dag en van mijn fysio mag ik nog niet de hoop opgeven.

1 week geleden

Ohh wat snap ik dat je gekwetst en verdrietig voelt. Ohh zo’n walgelijke rot opmerking. Je moet al zoveel inleveren

1 week geleden

Wat het lastige is, is dat mijn lichaam in stress situaties verkrampt. Aangezien ik onder heel veel spanning en stress de afgelopen jaren heb gestaan incl burn out etc blijft mijn lichaam deze primaire reactie geven. Maar stapje voor stapje gaan we als het goed is vooruit! Jij ook sterkte met je hernia!!!