Snap
  • Gezond
  • obesitas
  • gastricbypass

einde voortraject

En zo zijn de 6 weken van de het voortraject voorbij gevlogen. Het was erg intensief, na iedere bijeenkomst moest ik echt in de middag mijn rust moment pakken. Mentaal heeft het mij meer aangegrepen dan ik dacht. Je gaat door het stof, bij jezelf, je omgeving, je verleden, etc. Alles wat ook maar van invloed is of heeft gehad op je overgewicht of wat het nu in stand houdt.1.5 week geleden kreeg ik het telefoontje, 12 oktober sta ik gepland voor de gastric bypass. Voorwaarde; 2 weken voor de OK moet je beginnen met vetvrije dieet oftewel een crash dieet.  Waarom? Volgens hun wordt door vetvrij eten je lever kleiner, hierdoor kunnen ze beter bij je maag. Vetvrije dieet houdt kortgezegd in, geen vetten/vlees/koolhydraten/suikers. Ik eet alleen nog soep/rauwe of gestoomde groente/soepjes, 1 stuk fruit per dag en 3x per dag shakes. Daarbij gebruik ik wel al de multivitaminen die ik levenslang moet gaan gebruiken vanwege de gastric bypass. 

En zo ben ik nu al 1.5 week bezig met mijn crash dieet, en ik ben al 4.5 kg kwijt!! Ben nu al zo blij dat ik deze stap heb genomen, ook is deze week ook weer een hoge confrontatie level voor mij. Hoe vaak ik weer in mijn gedachten mezelf aan het aanmoedigen ben én ook mezelf tegen aan het houden ben om te voorkomen dat ik iets ga pakken wat ik nu gewoon niet mag hebben. En ja, soms lukt het mij niet, en zwicht ik toch voor die kleine soepstengeltjes (die pico's van AH), ik hou het dan wel bij 5-6 stengeltjes.  Voordat ik het telefoontje kreeg van de kliniek voor de datum had ik al grote boodschappen gedaan, dus chips/koekjes/vleeswaren en dergelijke waren al in huis.  Ik ga het ook niet verbannen, mijn kinderen en man mogen het gewoon pakken. Ik ben ook trots op mezelf dat ik die verleiding heb weerstaan en nog steeds weersta om daar iets van te pakken. En voor mij is het ook een grote steun dat mijn man met mij mee doet, niet het vetvrije maaltijden maar wel daarom heen niet meer(of nauwelijks) koekjes of dergelijke tot zich te nemen. Wat ook enorm helpt is de groep waarmee ik ben gestart met het voortraject, deze dames zitten allemaal in hetzelfde gevecht als mij, en weten ook hoe dat gevecht is met jezelf, het helpt om ook  met hun berichtjes te sturen als je merkt dat het wat minder met je gaat.

Over een halve week, en dan is het zover, het volgende en hopelijk start van het laatste gevecht tegen mijn overgewicht, het gevecht wat ik ga winnen.