Snap
  • Gezond
  • Momlife
  • Proudmom
  • #boysmom
  • Weightloss
  • opgevenisgeenoptie

Een vijand met de naam eten.

Ik schrok me rot!

Ik schrok me rot!

Afgelopen zomer dacht ik.. Dit kan gewoon niet meer ik wil er wat kilo’s af en echt aan mezelf werken.

Want als je lekkerder zit in je lijf voel je je ook beter. Ik had als doel onze zomervakantie van september dus hup wij gingen bewuster, gezonder en toch ook koolhydraat beperkt eten.

Dit ging super ik was voor de vakantie zon 6 kilo kwijt.(foto van onze heerlijke vakantie)

Ik moet zeggen de zomermaanden voel ik me sowieso fitter. Je eet bewuster je bent veel meer de deur uit, doet leuke dingen en blijft in beweging enz.

Dan komen we bij de donkere koude wintermaanden.

Je zit sneller thuis, onderneemt toch iets minder snel dingen. Omdat het sneller donker is en je hebt vaker last van regen en vies weer.

Wat is jezelf verzorgen als je thuis zit🤪.

Niets... geen make-up op, haar in een knot en gaan met die banaan.

Thuis zit ik het liefst in me kloffie, pyjama en niet te ontbreken mijn badjas! Deze is onmisbaar want ik heb het altijd koud.

Als ik weg ben geweest is ook het eerste wat ik doe iets comfortabels aan en me badjas eroverheen.

Thuis is ook een vijand met de naam eten. Niet zo zeer eten maar al het slechte voedsel... snoep, koek, chips, chocolade enz.

Ik merk gewoon aan mezelf dat ik het gezellig vind om een lekker toastje op tafel te zetten een reep chocola te pakken of mezelf gewoon lekker vol te proppen met andere lekkere dingen.

Vooral door de feestdagen... lekker en gezellig met de familie veel te veel maar allerlei lekkers op tafel en dat een paar dagen lang.

Ik heb dus ook vanaf onze vakantie geen 1 dag meer op me voeding gelet en mezelf volgepropt met alles wat los en vast zat.

Dan nadert het einde van het jaar 😂 de bekende en goede voornemens. Yeah right dat werkt ook voor geen meter maar goed.

Ook ik dacht ik ga vanaf maandag 4 januari aan de gang om mezelf weer wat lekkerder te voelen in dit dikke blubberige lijf.

Onverwachts sliepen wij niet thuis en werd mijn startdag vandaag.

Vanmorgen dacht ik weer eens op de weegschaal te staan en ik ben me serieus rot geschrokken.Ik wist dat ik weer wat was aangekomen na september... maar wat is nou de schade van 4 maanden.

Schrik niet. Die 6 kilo zitten er vrolijk weer aan plus 1 extra. Ze hebben me iets te veel gemist. 

Mijn doel is bewuster, gezonder en toch ook weer koolhydraat beperkter gaan eten. Graag neem ik jullie mee in mijn afval proces met mijn vijand D.

Om te beginnen wil ik proberen om elke dag minimaal een uur te wandelen. Dit lukt natuurlijk niet elke dag want vijand D zuigt mijn energie op, dan is het zo pittig om de moed te vinden.

Als ik dan mijn voeding goed kan vol houden ben ik blij. Voedsel is sowieso nummer 1!

Daarnaast heb ik een fitness hoepel en eventueel nog een springtouw.Elke dag wil ik gaan hoepelen. Even opbouwen naar 30 min en dan min 30 min per dag.

De hele dag ging super alles koos ik bewust.

Alleen had ik vandaag een rotdag, dat is geen excuus maar door mijn vijand D kan ineens mijn humeur omslaan en dan is niks goed of leuk. Maar even terug naar eten!

Dan nadert de avond. Chocolaaaaaaade die bleef door mijn hoofd spoken. Uiteindelijk kon ik het niet weerstaan. Helaas maar waar.

Ik had best wat neer gelegd en na een paar hapjes dacht ik nee genoeg! De eerste hap smaakt hetzelfde als de laatste. Dus al met al van een zwakkeling en verliezer toch naar een 2e plek. Helaas geen winnaar maar die komt nog wel.

Ik kan niet van veel suikers in een keer naar niks.

Ik drink geen frisdranken en sapjes meer. Ik ben de dag doorgekomen op 2 bakken koffie aantal vazen thee en wat water.

Hopelijk gaat elke dag beter. Als ik er helemaal achter sta gaat alles vanzelf alleen die weg ben ik nog aan het zoeken. Mijn verstand zegt hup kom op alleen de rest is zwak.

Hoe houden jullie dit vol? Herkenbaar? Of totaal niet?

Het gaat me lukken 100% want opgeven is geen optie! Misschien met een omweg maar mijn doel ga ik behalen!

3 jaar geleden

Ahhh bedankt voor alle tips❤️ Jaa ik was professionele danseres toen bewoog ik bijna dagelijks en was het veel makkelijker. Zelfs toen voelde ik me regelmatig dik. Nu zou ik een moord doen voor dat lijf😂. Ik zit nu helaas ook nog met me bekken niet alles is haalbaar en makkelijk te doen. Ben begonnen met veel en vaak grote stukken doorlopen zo nu en dan hoepelen maar moet veel vaker nog gaan bewegen. My fitnes pall gebruik ik! Dat werkt heel fijn. Xxx

3 jaar geleden

Ik was ooit een echte fitgirl. Maar reken maar dat ik nog lekker at en dronk! Alleen je moet keuzes maken. Via de app MyFitnessPal kun je makkelijk bijhouden wat je eet en drinkt, en hoeveel calorieën dat zijn (en hoeveel daarvan vet/eiwit/koolhydraten) ook je sport activiteiten kunnen je daarin zetten. Heel makkelijk wat je kunt streepjescodes scannen van producten en alles wat geen streepjescode heeft qua vers kun je er ook in terugvinden. Ook activiteiten staan erin zoals bijvoorbeeld hoolahoopen. Dus meid, als jij gesport hebt, en gezond en licht ontbeten en gelunched hebt dan heb je savonds vaak echt nog wel ruimte voor een wijntje óf een toetje. Wat wel handig is is dan om een diëtist of personal trainer te vragen wat je moet doen qua trainen, en hoeveel calorieën je dan mag eten op een dag om je afval of fitness doel te behalen. Wat kracht training op een matje thuis met je eigen lichaamsgewicht is ook heel makkelijk en daar boek je snel resultaat mee!

3 jaar geleden

Oh goede tip ik zal ommetje eens downloaden. My fitnesspal ken ik! Die zal ik direct weer even gaan bijhouden dan zie je idd ook als je denkt dat iets gezond is maar toch een koolhydraten of calorieën bom is. ❤️

3 jaar geleden

Ik heb de app, ommetje, zodat je "bewust" 20 minuten gaat lopen en je hoofd leeg maakt, en verder houd ik alles bij wat ik eet in my fitness pall app, zodat je beetje inzicht krijgt wat "gezond" of ongezonder is... en hoeveel kcal je eigenlijk na binnen werkt (onbewust)