Snap
  • Gezond
  • ontwikkeling
  • kinderen
  • mamaplaatscollab
  • omega-3
  • mollers

Dit powermiddel is superbelangrijk voor de ontwikkeling van je kindje!

Veel mama's weten dat, maar slechts een klein deel geeft het.

- sponsored - 

Iedereen wil graag gezond zijn en blijven. En als moeder wil je dat natuurlijk al helemaal voor je kind! De juiste voeding, voldoende beweging en ontspanning vormen een belangrijke basis voor een goede gezondheid. Toch is het niet gek wanneer je kindje niet alle voedingsstoffen voldoende binnenkrijgt, zoals bijvoorbeeld omega-3. Extra aanvulling in de vorm van supplementen kan dan uitkomst bieden. Want, wist jij dat omega-3 superbelangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen en ogen van je kindje?

In deze blog vertellen we je het belang van omega-3 en hoe je ervoor zorgt dat je kindje er genoeg van binnenkrijgt! Lees je mee?

Omega-3

Alle cellen in het lichaam hebben omega-3 vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren. Het zijn essentiële vetzuren omdat het lichaam de stoffen nodig heeft, maar niet (of slechts in beperkte mate) zelf kan maken. Daarom is het belangrijk om omega-3 uit voeding, eventueel aangevuld met supplementen binnen te krijgen. Omega-3 kun je onder andere verkrijgen uit vette vis, walnoten en groene bladgroenten.

Omega-3 draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van jonge kinderen.

Omega-3 vetzuren zijn van belang in elke fase van ons leven, maar met name voor jonge kinderen wordt extra inname geadviseerd. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel.

Onderzoek

Wij waren benieuwd naar de kennis van onze moeders en deden onderzoek. Wat bleek? Ruim een derde van de 570 ondervraagden wist niet dat omega-3 van groot belang is voor de ontwikkeling van kinderen. En slechts 12 procent geeft omega-3 aan haar kind(eren).

65% van de mama's weet dat omega-3 superbelangrijk is voor de ontwikkeling van je kind, maar slechts 12% geeft het.

Tip

We horen je al denken: 'Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind dit met plezier inneemt? Omega-3 is toch helemaal niet zo lekker?' Dan hebben wij goed nieuws! De omega-3 van Möllers nemen alle kindjes met veel plezier! Dankzij de vloeibare vorm en het smaakje is de omega-3 van Möllers gemakkelijk in te nemen voor kinderen.  

De aanbevolen hoeveelheid is een lepel per dag. Zie je dit niet zitten? Je kunt het ook door de yoghurt of pap doen! En het bijzondere van Möllers is dat het niet alleen omega-3 bevat, maar ook vitamine-D. Dit laatste is belangrijk voor de weerstand en de botopbouw van kinderen. 

Snap

Smaken

Alle varianten zijn gelijk in voedingswaarden, het verschil zit hem enkel in de smaak. Citroen en tutti frutti zijn beide geliefde smaken bij kinderen. Naturel vinden kindjes over het algemeen niet zo lekker. Tutti frutti is topfavoriet! 

Bovendien bevat de Möllers alleen omega-3 in natuurlijke vorm en dat is uniek. Dit zorgt ervoor dat vetzuren beter worden opgenomen door het lichaam. Waar wacht je nog op? Bestel hier! 

Koop jij dit product toch liever in de winkel? Möllers is te koop bij o.a. Etos, Holland&Barrett, Vitaminstore en G&W Gezondheidswinkels.

Geef jij je kindje omega-3?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Möllers

3 jaar geleden

Ik geef geen omega 3, wel vitamine D - we eten veel vis. Wanneer je niet veel vis eet zou ik dat zeker wel doen hoor... En tsja, niet iedereen kan borstvoeding geven (helaas)

4 jaar geleden

Dit is pure reclame en ook nog eens niet gebaseerd op wetenschappelijke feiten! Als er één middel is waarmee je je kindje een 'gezondheidsboost' geeft dan is het borstvoeding en niet dit drankje...