Snap
  • Gezond
  • mamaplaats
  • sapje
  • Detox
  • mamaplaatscollab
  • Groentesapje

Detox met Sapje

Reset je lichaam van binnenuit!

Een reset was hetgeen wat ik nodig had. Na maandenlang bewust bezig te zijn geweest met mijn voeding was dit de laatste weken ver te zoeken. Chips, snoep, koek, en frisdrank gooide ik weer als voorheen naar achteren en dit moest stoppen want ik voelde me er belabberd door...

In samenwerking met Mamaplaats mocht ik een 3-daagse sap detox kuur proberen van Sapje. Dit kwam als ge-roepen! Deze kuur is bedoeld om je lichaam van binnenuit te reinigen en om je energiepijl en je inmuun systeem een boost te geven. Precies wat ik nodig heb!!

Iedere detox kuur is 100% biologisch en bevat:

* verschillende biologische groentesappen

* extra geconcentreerde ontgiftingsshotjes

* diverse biologische groentesoepen

* biologische kruidenthee

* biologisch kurkuma- en gembersap

* een uitgebreide uitleg over de voorbereiding

* een handig menu / eetschema

Dag 1

Ga ik dit echt doen? Gaat dit me wel lukken? verschillende gedachtes die door mijn hoofd zijn gegaan voordat ik het eerste sapje pakte. Logisch want het is toch moeilijk om je oude patroon weer te doorbreken. Toen ik de boterhammetjes maakte voor de kinderen betrapte ik mezelf erop dat ik weer uit gewoonte mee wilde gaan eten, dus ik trok snel de koelkast open en pakte mijn eerste sapje. Verbazingwekkend gooide ik die zo achterover! ondanks dat ik geen fan ben van gember was dit Sapje echt goed te doen en heerlijk verfrissend. De sapjes die ik hierna moest drinken vielen wat minder in de smaak haha. Als er iets is wat ik niet lekker vind dan is het wel bleekselderij en helaas voor mij staat dit sapje elke dag 2 x op de planning. Deze dag sloot ik af met een heerlijke tomatensoep. In de avond tot mijn verbazing geen trek gehad in snacks, dus ik heb de rustgevende thee gedronken en ben voldaan mijn bedje in gestapt.

Dag 2

Wakker geworden met hoofdpijn, logisch vond ik zelf want ja, moet je nagaan wat er voor gifstoffen uit dit lijf moeten komen. Vandaag hebben we een rustige dag op de planning maar gaan we in de middag wel even naar het winkelcentrum. Ook vandaag loop ik wel weer wat achter met de sapjes, die probeer ik de gedurende dag wel in te halen. Het fijne van deze detox is dat je hier niet voor hoeft thuis te blijven, je neemt je sapjes gemakkelijk mee! Wel keek ik echt op tegen bepaalde sapjes die ik weer moest nuttigen. De rode is vrij heftig door de bieten smaak bijvoorbeeld, deze goot ik snel met neus dicht naar binnen haha. De dag sloot ik af met een pompoen soep die erg lekker was, hierbij heb ik wel wat rauw paprika bij gegeten.

Dag 3

Doorzetten, op dit punt begon ik het toch wel echt moeilijker te krijgen en verlangde ik als nooit tevoren naar een lekkere cappuccino. Omdat ik deze dag aan het werk was had ik tussendoor wekkers gezet zodat ik niet zo vergeten om mijn sapjes te pakken. Ook dit ging prima, de sapjes zijn in combinatie met werk goed te doen. Je moet alleen niet vergeten om ze ook te pakken anders loop je snel achter. 

Op de weg terug naar huis heb ik in de auto nog een sapje op ,en ik sloot de dag thuis af met een broccoli soep, en deze vond ik erg heftig kwa smaak maar goed ik eet ook niet graag broccoli haha. In de avond nog 2 volle mokken thee gedronken en wel wat iet wat trek gevoel naar bed gegaan. Achteraf denk ik dat dit gewoon tussen m'n oren zat omdat je weet dat je de volgende dag weer wat vast voedsel kan gaan nuttigen.

De kwaaltjes die ik de afgelopen dagen heb ervaren zijn me reuze meegevallen. Op wat misselijkheid en hoofdpijn na heb ik nergens last van gehad. Alleen de sapjes met bleekselderij, wat zag ik daar elke dag tegenop. Ik denk dat mijn misselijkheid ook door dit sapje kwam en niet zozeer door het niet eten van vast voedsel.

Eindoordeel

Zo, de 3-daagse detox kuur zit erop. I DID IT, en ja ik was hier best trots op! De detox kuur heb ik als vrij intens ervaren omdat ik nooit eerder zolang geen vast voedsel heb gegeten. Was het het waard? volmondig JA, ik voel me energieker en gek genoeg ook echt schoon. Het idee dat ik al 3 dagen geen suiker of bewerkt voedsel heb gegeten voelt echt heel goed! 

Dit is een frisse start voor mij geweest om weer strikter te zijn in hetgeen wat ik in mijn lichaam wil hebben. En ik ga nu echt niet enorm streng voor mezelf zijn en mezelf niks meer gunnen, want ik weet dat als ik dit ga doen, ik binnen no time weer een pak roze koeken naar binnenwerk.

Ben jij ook benieuwd? Bestel je detox kuur hier. 

Snap