Snap
  • Gezond
  • Detox
  • mamaplaatscollab
  • #huisjevolliefde
  • drdetoxbox

De driedaagse Detox kuur van Dr Detox Box.

Toen er een oproep stond om je op te geven voor een detox kuur, dacht ik: Ja! Dat ga ik doen! En toen ik ook nog werd uitgekozen kon ik er helemaal niet meer onderuit. De Dr DEtox Box it is. Maar hoe werkt dat nou? Ik had nog nooit gedetoxt. (is dat een woord?) En wist eigenlijk ook nog niet goed wat ik me erbij voor moest stellen. Nou ben ik de afgelopen maanden wel bezig met bewust worden van wat ik eet. En dus past dit nu perfect in mijn leven!

Dag 1.

Ik heb er zin in! Vandaag ga ik beginnen met de eerste dag van de Dr Detox Kuur. Alle sapjes zijn nog nieuw voor mij en ik ben benieuwd hoe ze smaken. De eerste vallen redelijk goed. Alleen het Ginger (Gember) shot vind ik echt vies. Maar nou houd ik sowieso niet van gember dus ik had dit al verwacht. De rest is prima te doen. Ik heb pas laat in de middag een beetje trek en drink dan wat extra glazen heet water met citroen. De rest van de dag heb ik, verrassend, best een verzadigd gevoel. Wel merk ik dat ik het heel de dag al een beetje koud heb. Dit kan komen omdat het vandaag 10 graden kouder is dan gisteren. Maar kan ook een bijwerking zijn van de detox kuur.

Dag 2.

Even gereset worden en weer nadenken bij wat je eet is best goed voor je. Ineens heb ik weer zin in een doodnormale cracker met kaas. Terwijl ik die normaal dus zonder na te denken in mijn mond stop. Vandaag dag twee en ik heb er nog steeds zin in. Alhoewel ik wel al aan het plannen ben wat we na deze drie dagen kuur gaan eten. Want stiekem kijk ik ook daar wel weer naar uit. Maar ook dag twee kom ik goed door. Ik vind sommige sapjes wel echt vies maar heb niet echt een honger gevoel en genoeg energie.

Dag 3.

De laatste dag van deze drie daagse detox kuur. Deze dag vind ik lastig. Omdat man-lief en ik vandaag 4 jaar getrouwd zijn. Normaal zou dit een dag zijn die we vieren met een taartje en lekker eten. Nu leef ik vandaag heel de dag op sapjes. Ach, dat taartje komt vast wel weer een keer. Voor nu nog één dag volhouden! Dagen gaan normaal heel snel, maar nu vind ik ze toch wel lang duren en verlang ik eerlijk gezegd wel weer naar normaal mee eten met de kindjes. Vandaag heb ik het meest zin in eten van de drie dagen. Maar nog even volhouden en dan heb ik mijn kuur netjes afgemaakt!

Hoe ik me voel na deze drie dagen? Ik heb meer energie en minder zin in zoet eten. Iets wat ik wel verwacht had maar heel blij ben ook echt te ervaren.

Goed om te weten!

- Tijdens een detox reset je het lichaam, reinig je de geest en geef je de darmen rust. Maar detox niet te vaak en houd een maximum aan van zes tot twaalf keer per jaar.

- Ik deed de drie daagse kuur. Dit pakket bevat zes juices van 250ml en drie shots van 60ml. Elke fles is genummerd op volgorde van inname en tijdstip waarop deze gedronken dient te worden.

- Voor het optimale resultaat dien je 2 dagen vóór en 2 dagen na je detox kuur licht verteerbaar te eten zoals soep of salades. Daarmee geef je de darmen al rust en breng je je lichaam in de juiste modus voor de detox kuur.

- Je mag in deze periode ook niet roken, geen koffie of thee drinken waar theïne of cafeïne in zit, geen alcohol drinken, geen rood vlees eten en je moet juist veel water drinken.

- Blijven sporten tijdens een detox kuur mag, maar pas wel je sportschema aan en beperk je tot lichte cardio-oefeningen.

Meer informatie over de Dr Detox box vind je op: https://www.drdetoxbox.com/nl/ en met de code: MAMAPLAATS krijg je tot eind Juni nog 20% op jouw box.

Liefs, Sanne 

Snap