Snap
  • Gezond
  • #momlife
  • #ADHD
  • #momblogger
  • ervaringendelen
  • levenmetadhd

ADHDTJE

Ik moet nog boodschappen doen! Zit de deur wel op slot? Shit morgen komt er visite er ligt nog overal troep. Heb ik dit wel goed gedaan op werk? Heb ik wel normaal gereageerd? Was dit gek wat ik zei? Vette jurk heeft ze aan waar zal die vandaan komen? 

In de eerste van de middelbare school is bij mij ADHD geconstateerd. Ik ben echt niet iemand van overal een labeltje opplakken maar ik geloof dat iedereen mij wel herkent in chaotisch en druk! Tijdens mijn high school jaartjes heb ik een poging gedaan om met medicatie een iets betere focus te kunnen houden op school maar dit werkte eigenlijk alleen maar averechts. Ik werd er somber van en had weinig energie. Dus ik ben daar mee gestopt. Ook met school. Daarna heb ik het eigenlijk niet als vervelend ervaren, dacht ik. Nu een aantal jaar later voel ik me “anders”. Ik heb sinds de komst van Hailie meer onrust. Mijn hoofd is constant vol, moet alles echt goed plannen, kn niet werken zonder lijstjes en ordening en moet vaak even ontprikkelen. Maar toch kom ik ook vaak niet toe aan bepaalde handelingen. Dan is het grote geheel te veel en lukt het me niet iets uit te voeren. Als ik ook terug denk aan alle jaren was ik nog steeds de vrolijke chaotische Marissa. Want zo ziet iedereen dat. Oooo verrassend dat je je ID kaart weer kwijt bent, of je sleutel bent vergeten. Ik lachte altijd mee…. Het bracht ook echt wel eens problemen op. Bijvoorbeeld op de werkvloer. Ik heb flink wat fouten gemaakt door mijn chaotische hoofd en impulsieve acties.  Maar door mijn inzet en enthousiasme kwam ik ermee weg. Ik ging altijd maar door, want zo ben ik! Maar ik merk nu dat ik dat lastig vind. 

Ik volg nu een opleiding, heb een belangrijke functie op werk en voor mijn gezin moet ik ook de ballen hoog houden. Ik merk aan mijzelf dat het stukje ADHD toch wel wat invloed heeft op wie ik nu ben. Om dit allemaal te kunnen doen vraag ik heel veel van mijzelf. Die focus moet ik houden. Ik ben vaker moe en merk dat mijn hoofd minder kan hebben. Het voelt vaak vol! Het is lastig uit te leggen. Dat stukje hoofd aan de voorkant, herkenbaar? 

Maar hoe echt is dat labeltje? Bestaat het echt? Ik wil me wat meer gaan verdiepen in dit stukje van mij. Komt het echt door mijn ADHD? Hoe kan ik hier beter mee omgaan? Zijn dit echt symptomen.  Ik ben ook heel benieuwd naar de ervaringen van andere! Herkennen jullie dit onrustige gevoel? 

Vandaag heb ik een hele dag school gehad, achter de computer! Ik hoef jullie niet te vertellen hoe vol mijn hoofd is 🙋‍♀️ 

2 jaar geleden

Heel herkenbaar, vroeger was ik altijd dat meisje dat zo druk was niet stil kon zitten en altijd wel wat had. Nu ik moeder ben en na de eerste een postnatale depressie heb gehad ging ik naar de psycholoog daar gaf ik aan dat het mij toch heerlijk leek als ik eens een keer rust ik mijn hoofd had. Gewoon even niks moeten. En zo kwam het balletje aan het rollen. Veel onderzoek gehad en daar kwam inderdaad Ad(h)d uit. Conclusie ben er niks mee opgeschoten maar kan er wel nu rust in vinden dat ik niet gek ben en mij omgeving weet het nu ook dus die houden er ook rekening mee.

2 jaar geleden

Hier roep ik altijd dat ik interne ADHD heb.. Hoofd ook altijd vol en raast de hele dag door.. Heb nooit ff 5 seconden rust in m’n reet en twijfel dan ook heel hard of ik niet gewoon eens aan yoga moet gaan doen ofzo 🤷🏼‍♀️