Snap
  • #food
  • uitjes
  • sporten
  • goedevoornemens
  • gezondheid moeder

7x haalbare goede voornemens voor moeders!

Déze goede voornemens kun je echt niet overslaan in 2024

Het is weer zo ver: dé tijd voor goede voornemens! Heb jij er al overnagedacht? Of ben je er niet zo van? Want vaak is het toch wel zo, dat die voornemens vooral in de maanden januari en februari prioriteit krijgen. Maar daarna... zijn we ze vaak al lang weer vergeten! Wij hebben een lijstje opgesteld met 7x goede voornemens voor moeders! No more excuses, lets start! 


1. Doe meer dingen voor jezelf (zonder je hier schuldig over te voelen)

Deze moet wel op #1. Mama, doe meer dingen voor jezelf! Je cijfert jezelf vaak weg, voor de kids, voor je partner voor vriendinnen... noem maar op. Wanneer iemand in 2024 hulp aanbied, pak deze hulp dan vooral aan. Een middagje voor jezelf kan al zo fijn zijn. Zo ben jij weer helemaal opgeladen om vervolgens alleen maar positieve energie aan je kids terug te geven. Win-win!

2. More sleep, please (hmm is deze echt haalbaar?)

Dit voornemen zou zó prettig, maar is het ook haalbaar Ook bij dit voornemen is een beetje hulp van andere altijd welkom. Misschien wilt jouw partner een nachtje de kids 'regelen', dan kun je lekker doorslapen! 

Rust is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mentale gezondheid. Een paar uurtjes extra schelen al heel wat!

3. Geef elke maand één kamer een grondige opruimbeurt

Is jouw huis vol aan het raken met allerlei spulletjes en prullaria? Deze rommel kan ervoor zorgen dat je hoofd ook wat voller is, je sneller spulletjes kwijtraakt en over het algemeen minder rust ervaart. Probeer daarom elke maand één ruimte een grondige opruimbeurt te geven! Zo hak je een grote taak in kleinere stukjes. Iedere maand voel je je weer voldaan (en rustiger) na het opruimen!

4. Zoek rust in jezelf, relax

Het is heel wat om mama te zijn. Onze dagtaak bestaat uit: stressen, heen en weer vliegen, afspraken onthouden etc. Daarom is een beetje innerlijke rust geen overbodige luxe! Plan in 2023 wat vaker een yogasessie in of ga thuis mediteren! Dit kan al gemakkelijk met een koptelefoon en de app van Headspace.

5. Zorg goed voor je lichaam

Zorg goed voor je lichaam! Misschien wil jij in 2024 fitter worden? Zorg er dan door dat je steeds kleine stapjes zet om jouw uiteindelijke doel te bereiken. Lees bijvoorbeeld de blogs van Katinka Schippers. Ze geeft je tips over sporten en goede voornemens! En mama, probeer meer te houden van je lichaam! Soms zit fitter worden er door omstandigheden even niet in, je rust pakken valt dan ook onder goed zorgen voor je lichaam!

6. Maak een fotoboek van 2023

Tijd over in januari? Begin eens aan het maken van een fotoboek! Prachtig om zo nog eens te zien wat je in 2023 allemaal hebt meegemaakt. Nu zitten al deze herinneringen en foto's nog 'vers' in je telefoon. Doe er wat mee!

7. Ontbijt elke dag

In alle drukte vergeet je het soms: goed ontbijten. Wist je dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? Sla deze niet over! Het is letterlijk de brandstof waar jij op functioneert. Wil je graag gezond het jaar beginnen? Probeer dan eens deze gezonde ontbijtjes:

Eierpotjes met toastYoghurtsmoothie met havermout, banaan en aardbei of de Toast met cottagecheese en geraspt ei.


Wat zijn jouw goede voornemens? Laat het ons weten in de reacties!

Trending: kater door de feestdagen?

1 jaar geleden

Tip 6 is zeker een leuk idee!😍