Snap

5x creatieve en gezonde snacks voor kinderen!

Verleid je kind om gezonde keuzes te maken met déze creatieve ideeën!

Het kan soms moeilijk zijn je kinderen enthousiast te maken voor gezonde snacks. Want tja, snoep en koek, dat trekt toch meer.. Toch is het belangrijk om gezonde snacks aan te bieden, omdat dit bijdraagt aan een goede groei en ontwikkeling van je kind. Daarom geven wij jou vijf creatieve, lekkere en gezonde snack ideeën voor kinderen. Zeker de moeite waard om uit te proberen. Deze ideeën zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens super lekker. 


Fruit Popsicles

Pureer fruit zoals aardbeien, bessen of bananen en giet het in een ijsvormpje. Steek er een stokje in en zet het in de vriezer. Vooral in de zomer een dikke aanrader!

Snap

Bron:

Groentechips

Snijd groenten zoals wortelen, courgette of bieten in dunne plakjes en bak ze in de oven met een beetje olie. Dit is een knapperige snack waar je kids vast van genieten. 


Snap

Bron: Chickslovefood.nl

Yoghurt met granola

Meng yoghurt met granola of cruesli voor een lekkere en voedzame snack. Voeg eventueel hun favoriete fruit toe voor meer smaak.

Snap

Bron: Leukerecepten.nl

Energy balls

Meng havermout, pindakaas, honing en gedroogd fruit in een kom. Rol deze in kleine balletjes en bewaar ze in de koelkast. Dit is een snel, gemakkelijk en voedzame snack die kinderen kunnen eten wanneer ze honger hebben. Verrukkelijk!


Snap

Bron: Onceuponachef.com

Groentesticks met dipsaus

Snijd groenten zoals wortelen, paprika, komkommer of courgette in dunne stokjes en serveer ze met een dipsaus zoals hummus of yoghurt dip. Een mooi kleurenpallet.

Snap

Bron: Foodaholic.nl

Het belangrijkste is om kinderen betrokken te houden bij het proces van het maken van snacks. Laat kinderen bijvoorbeeld zelf groenten snijden of fruit kiezen. Dit zal ze helpen om gezonde snacks te waarderen en te genieten van het eten ervan. Eet smakelijk!


Wat zijn jouw favoriete gezonde snack ideeën voor de kinderen?


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

8 maanden geleden

Heerlijk!

8 maanden geleden

Lekker! Thanks voor de inspiratie