Snap
  • Gezond
  • zwemmen
  • unicef
  • ranomucup
  • nhnieuws
  • Megansnoek4unicef

5km Zwom ze voor Unicef!

In net is meer dan 2uur zwom ze 5km om zo haar actie kracht bij te geven en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Unicef

Zo trots op onze dochter! Ze besloot zelf dat ze zich in moest gaan zetten voor kansarme kinderen. Daarbij wilde ze niet alleen langs de deuren gaan om geld op te halen maar ze wilde laten zien aan iedereen dat ze hier ook wat tegen over wilde stellen.

Niet lang daarna besloten we de Waardegolf een mail te sturen om te vragen wat het huren van een baan zou gaan kosten. Binnen 10min kregen we een reactie terug dat ze graag een baan voor haar wilde sponseren.

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Ze ging proberen om in 3uur tijd minimaal 100x 50mtr te gaan zwemmen. 

De start werd gedaan door de wedhouder van sport in Heerhugowaard en om 13.15 dook onze Megan het water in. Ze had haar zwemmaatje Dante om haar bij te staan en dit heeft heel goed geholpen het eerste uur door te komen. Daarna moest ze een tijd op eigen kracht door gaan. Dat was erg zwaar maar ze gaf niet op. Om 14.45 krijgt ze een dame in haar baan die ook een ervaren zwemmer is om haar te helpen met de laatste meters. Deze dame zou eigenlijk pas om 15.30 meer komen zwemmen maar omdat Megan zo ver voor op schema loopt en de verzuring aan het komen is besluit deze dame eerder aan te sluiten. Het gaf Megan zoveel mentale kracht dat ze zelf nog wist te versnellen en om 15.20 tikt ze de kant aan met 5km achter de rug.

Moe maar voldaan komt ze uit het water.

Misschien als je weet dat ze astmatische is krijgt dit bericht nog meer respect. We weten pas sinds december dat onze Megan astma heeft. Dit bericht heet er behoorlijk ingehakt omdat ze erg gevoelig is voor longontstekingen. Zwemmen is gelukkig een erg goede sport voor mensen met astma en word in sommige gevallen zelf aangeraden. Met zwemmen moet je heel gecontroleerd met je ademhaling omgaan en zo krijg je je astma sneller onder controle. Tijdens haar uitdaging heeft ze slecht 1 keer haar ventolin moeten pakken omdat ze het te benauwd kreeg. Ook dit was een enorme overwinning voor zich zelf. Ze heeft met deze actie niet alleen andere kinderen geholpen maar ook zeker zichzelf! 

nhnieuws.nl/nieuws/262495/megan-10-zwemt-vijf-kilometer-voor-het-goede-doel-alle-kinderen-moeten-onbezorgd-kunnen-zijn

Hier zien jullie hoe ze het gedaan heeft.