Snap
  • Gezond
  • gezondheid
  • #metime
  • #tijdvoorjezelf

5 manieren om je ochtenden goed te beginnen

Eerder verschenen op www.trustlikethebirds.com (EN/NL)

Door Zahra | Als mama heb je het al druk genoeg, maar denk je wel aan jezelf en aan jouw welzijn? Een goed begin is het halve werk wordt vaak gezegd, in deze blog deel ik daarom 5 manieren om je ochtenden goed te beginnen. Belangrijk is wel om op tijd naar bed te gaan zodat je eventueel net voordat de kinderen wakker worden even een momentje voor jezelf kunt pakken. Lees je mee? 1. Maak je bed opOns bed opmaken is een goede manier om de toon te zetten voor de rest van de dag: we hebben onze eerste ‘taak’ al volbracht nog voordat we de dag zijn begonnen. Onderzoek toont ook aan dat het opmaken van ons bed ons echt gelukkiger kan maken! En wanneer de dag dan ten einde loopt zal een mooi opgemaakt bed ons opwachten, waarmee de cirkel gelijk rond is.

2. Drink waterOns lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water en we verliezen veel van dat vocht gedurende de nacht door transpiratie en door onze ademhaling. Om onze ochtenden goed te beginnen en ons lichaam bij te tanken kunnen we het beste één of twee glazen (lauwwarm) water drinken minstens een half uur voor het ontbijt. Dit zal niet alleen helpen bij het verwijderen van gifstoffen, maar zal onze interne organen ook helpen activeren, naast de vele andere voordelen van het drinken van water.

3. Doe wat oefeningenIets anders wat we ‘s ochtends ook kunnen doen, is wat lichaamsbeweging om ons lichaam wakker te maken. En daarvoor hebben we geen sportschoolabonnement nodig! Het kan zo simpel zijn als het doen van een paar gemakkelijke stretches, een zondagochtendwandeling om de hoek of een volledige YouTube work out van 30 minuten. Dit kan variëren van dag tot dag en van stemming tot stemming, en dat is helemaal prima.

4. Eet een gezond ontbijtHet ontbijt wordt vaak ‘de koningsmaal’ genoemd vanwege de uitdrukking te ontbijten als een koning, te lunchen als een prins, en te dineren als een bedelaar. Dus het moge duidelijk zijn dat het ontbijt als de belangrijkste maaltijd van de dag wordt beschouwd! Probeer een goed, gezond en voedzaam ontbijt te nuttigen om jouw lichaam van de juiste bouwstoffen en voedingsmiddelen te voorzien.

5. Doe iets voor jezelfWe hebben allemaal wel een hobby of twee waar we een grote passie voor hebben, of het nu gaat om lezen, schrijven, tekenen of iets heel anders. Het is goed om daar ‘s ochtends wat tijd voor vrij te maken, omdat er gezegd wordt dat het de creativiteit aanwakkert, waar je dan de rest van de dag profijt van kan hebben.

Realistisch gezien zullen we niet elke dag elk item kunnen afvinken, en dat hoeft ook niet. Zolang we ons bewust zijn van wat voor ons werkt en wat niet, zal het ons bewust worden van onze eigen behoeften de echte prestatie blijken te zijn.

Veel liefs,ZahraVolg mij op instagram: https://www.instagram.com/trustlikethebirds_com/