Snap
  • positieveaffirmaties
  • zwangerschap
  • vrolijk
  • moederschap

Zwangerschap en geboorte: kracht van Affirmaties

Positieve affirmaties voor een krachtige geboorte ervaring

Dit artikel komt uit de mamamoon-app: https://www.mamamoonapp.com/


Affirmaties zijn een beproefd en veelgebruikt hulpmiddel, gebaseerd op de zelfbevestigingstheorie (1), om je te helpen je voor te bereiden op een positievere en krachtigere zwangerschap, geboorte en postpartumperiode. Het is een eenvoudige, maar zeer krachtige tool die door iedereen op elk moment kan worden gebruikt. 

Je kunt ervoor kiezen om reeds beschikbare affirmaties te gebruiken in de vorm van affirmatiekaarten, audiobestanden of andere, maar soms is het creëren van je eigen affirmaties die bij jou persoonlijk resoneren de krachtigste manier om dit aan te pakken.

Wat zijn affirmaties?

Begin met het stellen van enkele vragen: Wat zijn jouw huidige gedachten en gevoelens over zwangerschap, geboorte of over de mogelijkheden van je lichaam? Zijn er enkele positieve en bemoedigende gedachten die je naar voren wilt brengen en meer wilt benadrukken? Deze kun je benadrukken in je affirmaties. Heb je misschien negatieve overtuigingen, angsten, zorgen of beperkende gedachten waarvan je denkt dat ze je bevalling kunnen belemmeren? Bedenk hoe je die gedachten kunt omzetten in iets positievers: een doel waar jij naar kunt streven. Zoek de onderwerpen die voor jou het krachtigst zijn en gebruik deze bij het maken van je affirmaties.

Belangrijke punten die je moet volgen om krachtige affirmaties te creëren (de 6 P’s):

  • Persoonlijk - Maak ze over jouw persoonlijke wezen, vaardigheden of prestaties.
  • Nauwkeurig - Maak ze kort, duidelijk en gemakkelijk te begrijpen; vermijd vage wensen.
  • Positief - Kies je woorden zorgvuldig. Gebruik positieve woorden en taal, en blijf uit de buurt van woorden die de aandacht vestigen op angsten en twijfel.
  • Tegenwoordige tijd - Zie het nu gebeuren; het is niet slechts een vage wens voor de toekomst.
  • Mogelijk - Om verandering te laten plaatsvinden, moet je erin kunnen geloven.
  • Geoefend - Herhaling overtuigt je geest, vervangt oude overtuigingen door nieuwe en heeft uiteindelijk invloed op je resultaten.

Snap

Tips voor oefenen en herhaling

  • Schrijf jouw affirmaties op en plaats ze zichtbaar op verschillende plaatsen in jouw huis waar je er voortdurend aan herinnerd wordt, bijvoorbeeld op de koelkast, de badkamerdeur, de badkamerspiegel, naast je bed. Elke keer dat je een negatieve opmerking hoort of aan een negatieve gedachte wordt herinnerd, maak er dan een gewoonte van om een ​​positieve affirmatie tegen jezelf te herhalen die je aan jouw kracht en capaciteiten herinnert en een optimistischere instelling creëert.
  • Voorbeelden van krachtige affirmaties voor zwangerschap en geboorte:
  • Ik vertrouw op het natuurlijke proces van mijn lichaam.
  • Mijn lichaam is perfect ontworpen voor een gezonde zwangerschap en geboorte.
  • Elke dag brengt me dichter bij de ontmoeting met mijn baby.
  • Ik ben sterk, capabel en in staat om deze ervaring aan te kunnen.
  • Mijn baby voelt mijn liefde en rust.
  • Ik adem rustig en blijf kalm tijdens mijn bevalling.
  • Mijn lichaam en mijn baby werken samen in harmonie.

Voordelen van het gebruik van affirmaties

Het gebruik van affirmaties tijdens de zwangerschap en bevalling kan verschillende voordelen bieden. Ze helpen niet alleen bij het verminderen van angst en stress, maar bevorderen ook een positief zelfbeeld en versterken het vertrouwen in je eigen kunnen. Door regelmatig affirmaties te herhalen, train je je geest om positieve gedachten te omarmen en negatieve patronen te doorbreken. Dit kan bijdragen aan een betere algehele ervaring en welzijn tijdens de zwangerschap en bevalling.

Het belang van consistentie:

Consistentie is de sleutel tot het effectief gebruiken van affirmaties. Maak er een dagelijkse gewoonte van om je affirmaties te herhalen, bijvoorbeeld elke ochtend en avond. Hoe vaker je ze herhaalt, hoe sterker hun impact zal zijn. Vergeet niet om geduldig te zijn met jezelf; veranderingen in je mindset en gevoelens kunnen tijd kosten. Blijf trouw aan je praktijk en je zult de vruchten plukken van een positievere en krachtigere ervaring tijdens je zwangerschap en geboorte.

Affirmaties zijn een krachtig hulpmiddel om je voor te bereiden op een positieve zwangerschap en geboorte. Door bewust positieve, persoonlijke en haalbare affirmaties te creëren en deze regelmatig te herhalen, kun je je geest trainen om een optimistische en zelfverzekerde houding te ontwikkelen. Deze benadering kan een aanzienlijke invloed hebben op je algehele welzijn en de kwaliteit van je ervaring tijdens deze bijzondere periode in je leven.

Dit artikel komt uit de mamamoon-app: https://www.mamamoonapp.com/

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Kasia Pokrop | Mamamoon Expert?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.