Snap
  • zindelijkheid
  • Zindelijkheidstraining
  • zomer
  • zomervakantie
  • tips

Zindelijkheidstraining in de zomer handig?

Waarom Zindelijk Worden in de Zomer Handig Is

Het is heel belangrijk om een goed moment te kiezen wanneer je begint met zindelijkheidstraining. De zomer is daarvoor een fijne tijd. Hoewel je op elk moment kunt beginnen, heeft de zomer een paar voordelen voor jou en je kind.

In deze blog vertellen we waarom het slim is om in de zomer te beginnen met zindelijk worden. Van makkelijkere kleding tot meer tijd buiten, de zomer is perfect voor zindelijkheidstraining. We geven ook tips om het leuk te maken! Hier zijn de voordelen van zindelijk worden in de zomer: 

Waarom Zindelijk Worden in de Zomer?

1. Minder Kleding In de zomer draag je vaak dunne en lichte kleren. Dat is handig, want dan kan je kind snel naar het potje als dat moet. Met minder kleding aan kan je kind zich ook makkelijker uitkleden en zelf op het potje gaan zitten. Dit helpt om zelfstandig te worden.

2. Minder Gedoe met Ongelukjes Als het warm is, zijn ongelukjes minder erg. Met weinig kleding hoef je minder te wassen. Laat je kind lekker met blote billen rondlopen! Zo voelt je kind beter wat er gebeurt in zijn lichaam. En als er toch een ongelukje is, droogt de kleding snel. Dat betekent minder werk voor jou! En ben je wel binnen? Dan kan je de ramen openzetten zonder dat het koud wordt

3. Veel Buiten Spelen In de zomer gaan gezinnen vaak naar buiten, naar het strand, het park of de tuin. Neem een potje mee (My Carry Potty is handig om mee te nemen). Buiten spelen maakt het leuker en avontuurlijker om naar het potje te gaan. Je kind leert het potje gebruiken in verschillende omgevingen. Vergeet niet genoeg onderbroekjes en schone kleren mee te nemen!

4. Meer Drinken, Meer Oefenen In de zomer hebben kinderen meer dorst. Als je kind meer drinkt, moet het vaker naar het potje. Dus meer oefening en meer kans op succes! Door vaker naar het potje te gaan, leert je kind zijn lichaam beter kennen.

5. Vakantie en Tijd Samen In de zomer is het vaak vakantie en heb je meer tijd met je gezin. Dit is een goede kans om je kind te helpen met zindelijk worden. Met meer tijd en aandacht kan het een leuke en positieve ervaring worden. En met de steun van familieleden tijdens de vakantie gaat het nog beter!

Hoewel de zomer een goede tijd is om te beginnen, zal het niet altijd werken. Zelfs als het mooi weer is, kan je kind soms geen zin hebben in het potje. Hier zijn een paar tips om het leuk te maken. 

Zo Maak je Zindelijkheidstraining in de Zomer Superleuk

Kijken naar de Natuur: Laat je kind naar de bloemen, bomen en dieren kijken terwijl het op het potje zit. Praat samen over wat jullie zien. Je kunt ook een vogelhuisje ophangen om vogels aan te trekken.

Fruit Proeven: Maak een bord met verschillende soorten fruit zoals watermeloen, bessen of ananas. Laat je kind de smaken proeven en beschrijven terwijl het op het potje zit. Dit is een leuke manier om extra vocht binnen te krijgen!

Spelen met Strandbal: Neem een kleine strandbal mee en laat je kind die in een emmer vol water gooien terwijl het op het potje zit. Als de emmer vol is, mogen ze de ballen met hun voeten eruit gooien! Dit is een leuk spelletje dat zomers aanvoelt.

Bellenblaas Pret: Blaas bellen in de buurt van het potje en laat je kind ze proberen te vangen of knappen. Of laat je kind zelf bellen blazen. Blazen ontspant de bekkenbodemspieren en helpt bij het ‘los laten’ van plas of poep. Ideaal tijdens de zindelijkheidstraining dus!

Spelen met Zand: Vul een bakje met zand of kinetisch zand. Laat je kind vormen maken of zandkastelen bouwen terwijl het op het potje zit. Dit voelt als spelen op het strand. Doe dit buiten, anders heb je overal zand.

Spelen met Water: Vul een bak met water en wat drijvend speelgoed. Je kind kan spelen met het speelgoed, water gieten en spetteren terwijl het op het potje zit. Leg een handdoek of waterdichte mat neer als je dit binnen doet. 

Begin Deze Zomer Met Zindelijk Worden!

De zomer is een goede tijd om te beginnen met zindelijk worden. Het kan leuker en makkelijker zijn. Makkelijke zomerkleding, minder gedoe met ongelukjes, meer drinken, buiten spelen en veel tijd met het gezin helpen allemaal.

Elk kind is anders! Het is niet erg als het niet meteen lukt. Kies een moment dat voor jou en je kind goed werkt en zorg dat je kind er klaar voor is. Wil je meer tips over zindelijkheidstraining? Download gratis De Pot Op ® app en bekijk onze veelgestelde vragen.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij De Pot Op | Zindelijkheidsexpert?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.