Snap
  • reizen
  • reizenmetjongekinderen
  • zindelijkheid
  • #zindelijkheidstraining
  • De Pot Op

Reizen met een zindelijk kind

Tips en adviezen

1. Oefen met Draagbare Potjes

Laat je kind voor de reis al wennen aan draagbare potjes of toiletverkleiners voor openbare toiletten. Zo weet je kind hoe het deze moet gebruiken. Of je nu een potje of een krukje meeneemt, zorg dat je kind ermee vertrouwd is. My Carry Potty en Buubla Potty zijn goede opties, maar je kunt ook het potje van thuis meenemen. Ook oefenen op een ander toilet dan thuis kan helpen om je kind te laten wennen.

2. Het Plannen van Plaspauzes

Zorg dat je vaak genoeg stopt voor een plasje, vooral als je een eind moet rijden. Zet bijvoorbeeld om de twee uur een wekkertje om te stoppen. Ook als je kind zegt dat-ie niet hoeft, probeer 'm toch over te halen om even naar het potje te gaan. Als je met het vliegtuig gaat, plan dan ook plaspauzes voor het opstijgen en vlak voor de landing. En vergeet niet om genoeg schone kleertjes mee te nemen!

3. Belangrijke Benodigdheden voor Onderweg

Het belangrijkste is een potje! Dat past prima in de kinderwagen. Neem ook genoeg doekjes, ontsmettingsmiddel en extra kleren mee voor het geval er een ongelukje gebeurt. Blijf rustig en positief als er een ongelukje gebeurt, en leg je kind uit wat er de volgende keer beter kan. Speciale reisbroekjes kunnen helpen als je kind net begonnen is om zindelijk te worden.

4. Houd het Gewone Potjesschema aan

Probeer het normale potjesschema van je kind aan te houden, ook tijdens de reis. Dit helpt om ongelukjes en verwarring te voorkomen. Kies bij het plannen van je reis de momenten uit waarop je kind normaal gesproken minder vaak hoeft te plassen, zoals tijdens vliegreizen of lange autoritten.

5. Geduld en Positiviteit tijdens de Reis

Reizen kan stressvol zijn, dus blijf geduldig en positief. Ongelukjes kunnen gebeuren, maar stel je kind gerust en zorg dat het zich niet schaamt. Zodra de reisstress weg is, pakt je kind de zindelijkheidstraining weer op.

6. Overweeg de Beste Timing

Reizen kan spannend zijn. De zindelijkheidstraining kan dan teveel zijn voor je kind. Plan de training een paar weken of maanden voor de reis. Of kies ervoor om zindelijk te worden als jullie eenmaal op de plek van bestemming zijn. Zorg dan wel voor genoeg tijd en benodigdheden.

Als je deze tips opvolgt en goed voorbereid bent, wordt reizen met een kind dat zindelijk is veel gemakkelijker en leuker voor jullie allebei. Heb je nog meer hulp nodig bij jullie reis naar zindelijkheid? 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij De Pot Op | Zindelijkheidsexpert?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.