Snap
  • DIY
  • kinderkamer
  • Kringloop
  • meidenkamer

Twee kinderen op één slaapkamer!

En kans om een setje dippie(stickies) te winnen!

Een kamer te weinig in huis.

De meiden hadden allebei een eigen slaapkamer en ik een grote werkkamer die ook wel als opslag/wasruimte werd gebruikt. Toen ik zwanger was van Luther, wisten we dat we de werkkamer op moesten geven of de meiden samen een slaapkamer moesten laten delen. Het eerste is eigenlijk geen optie, dus ze zouden samen op één kamer gaan. We hebben nog even getwijfeld of wij ook zouden switchen van kamer, maar dat werd wel erg veel. We hebben toen besloten dat de meidenkamer de grootste kamer zouden krijgen, wat voorheen de werkkamer was.

Zal het goed gaan?

Ik vroeg het me oprecht even af. Zelf heb ik altijd een eigen kamer gehad en nooit hoeven te delen, ik wist ook niet hoe dat zou zijn. Zouden ze geen behoefte hebben om een 'eigen' plekje te hebben? Zouden ze 'last' hebben van elkaar? Vieve sliep immers nog voor geen ene meter door en werd vaak huilend wakker. Lauren snurkt als een dronken beer, trekt haar zusje dat wel? Al gauw kwam Hans met een kort, maar krachtig samengevat verhaal. Er zijn onwijs veel gezinnen die met meer kinderen dan wij hebben het moeten doen met een 3-kamerappartement of minder. Hoezo moeten ze van alles? Het is zoals het is, dus we maken er gewoon het beste van. En daarbij, bekijk het eens van de andere kant. Hoe gezellig kan het zijn om nog even te kletsen met je zus voor het slapengaan of samen te spelen op hun kamer. Ik gaf hem groot gelijk en had meteen zin om de boel aan te pakken.

Kleur bekennen (en kiezen).

Ik vind het belangrijk dat kinderen zelf ook inspraak mogen hebben. En ja, ik snap best dat je als ouder een bepaalde smaak of favorieten hebt, maar als je het dan over 'eigen' plek hebt vind ik ook dat je ze er bij moet betrekken. Ik vroeg dus aan Lauren welke kleur kamer ze mooi zou vinden. Ik rekende op blauw of roze, want dat was destijds haar lievelings maar nee hoor, mijn kleuter zei paars. PAARS!!! Als er één kleur is waar ik niets mee heb, dan is het paars wel. Ik besloot om twee kleurenstaaltjes paars (lila en paars/grijs) maar ook roze, blauw en oker uit te kiezen en deze aan haar voor te leggen. Op deze manier gaf ik haar wél een keus, maar niet de complete vrijheid om te kiezen. Wat mij betreft een mooi compromis. Ze koos de paarsgrijze kleur 'heartwood' van Flexa (niet eens heel paars) en ietwat treurig gooide ik de overige kleurenstaaltjes de prullenbak in. Deze kleur nam ik als uitgangspunt en vanaf daar ben ik verder gaan brainstormen.

Weinig budget, veel mogelijkheden.

Er lag een prima laminaat vloer in, maar verder moest er nog van alles gebeuren. Nou vind ik het altijd al een sport om voor weinig iets leuks te creëren en ben ik zoals jullie weten dol op kringloopgelukjes en tweedehands. Al snel waren we eruit dat we voor een stapelbed gingen, dit zou zorgen dat er nog veel ruimte overblijft om te spelen. Na wat kringloopbezoekjes werd het uiteindelijk toch het low budget MYDAL stapelbed van Ikea. Het idee was om deze in dezelfde kleur te verven als de muur erachter maar toen het eenmaal stond vonden we het eigenlijk wel tof staan en besloten om het niet te doen. Dit kan later alsnog. We besloten om een dippiestickie (wandhaak) uit eigen shop aan het bed te bevestigen, hier kon dan makkelijk iets aan opgehangen worden. Perfect voor de tasjes en sieraden van Vieve.

Oud wordt nieuw.

Ik besloot om eerst te kijken wat we zelf nog hadden en konden gebruiken voordat we 'nieuwe' dingen aan zouden schaffen. Ik denk, nee ik weet zeker dat me dit heel veel geld heeft gescheeld. Zo werd het oude retro (tweedehandsje) auping bed van Lauren een daybed onder de schuine wand waar we lekker voor kunnen lezen, waar ze kunnen chillen met vriendinnetjes of waar een logeetje kan slapen. Voor een prikkie scoorde ik een hip dekbed met print, dus hoefde ik geen extra deken en dekbedovertrek aan te schaffen. Bij Bibelotte had ik een tijd terug in de sale al hele leuke grote kussenslopen op de kop getikt en mijn moeder kwam met twee enorme kussens aanzetten die bij haar op de zolder lagen en waar ze niets mee deed. Precies de juiste maat voor de hoezen, yes! Aan een dippie hebben we een eenvoudige maar leuke wandhanger gehangen die Lauren zelf heeft uitgekozen bij de Kwantum. Het was dit of een cactus deurstopper volgens haar, nou doe dan de hanger maar haha!

Mix & Match!

Op onze kamer stond een oud kastje wat van de vader van Hans was geweest en wat perfect staat bij het oude vintage stoeltje van mijn oma met geborduurde zitting die ik kreeg toen ik ging trouwen. Het kastje zou handig zijn om alle boeken in op te bergen. Ik twijfel al jaren om dit kastje te verven, maar durf het nog steeds niet aan. En ook hier vind ik het in de originele staat gewoon heel mooi staan. De muur erboven hebben we voorzien van verschillende ingelijste prints, die ik zelf heb gemaakt en af heb laten drukken. De mooie wandhanger van Knotting on the Wall die we al in huis hadden kwam beter tot zijn recht op deze muur en die hingen we aan een dippie XL. De leuke spiegel kocht ik nieuw bij Leen Bakker, Lauren vond deze zo tof. En ik ook!

De muurstickers van Bibelotte had ik ook al op de kamer van Lauren en ik wist meteen dat ik ze ook nu weer wilde gebruiken. Een goedkope manier om een kamer net iets meer af te maken en makkelijk te verwijderen. Ik zag laatst weer hele leuke nieuwe dus ik denk dat ik binnenkort nog even in haar online shop ga neuzen.

Favorietje!

De lamp van Wown had ik via social media al voorbij zien komen voordat deze in de winkel (Kwantum) lag. Het materiaal, de kleuren, ik was er een beetje verliefd op geworden. Deze heb ik dan ook meteen gekocht toen deze in de winkel lag en nog geen moment spijt van gehad.

plannen wijzigen.

In eerste instantie stonden er twee grijze retro lockerkasten die wij gekregen hadden. Deze hebben een tijdje in de woonkamer gestaan en daarna dus op de meidenkamer. Het stond echt heek tof en gaf een stoere touch in combinatie met de zoete kleuren, maar erg praktisch was het niet. Ik kwam opbergruimte voor kleding/schoenen en beddengoed te kort. Toen we laatst bij de Karwei een aantal kasten met 70% korting zagen staan, zijn we meteen gaan meten en hebben daar een betongrijze kast van Woood gekocht. Om de kast iets beter in het geheel te laten passen en iets meer 'eigen' te maken hebben we de grijze houtsn handgrepen vervangen voor ze handgrepen van House of Oelie van hout en leer. Ik vind ze zo tof!

Meuk is leuk!

In de garage stonden er op een gegeven moment wel vier vintage schooltafeltjes die ik ooit op de kop had getikt. Toen ik dat tegen Hans zei, vroeg hij of ik niet getikt was, want moest ik met al die zooi! Hoe dan ook, ik was hartstikke blij dat ik één exemplaar nu een plekje heb kunnen geven op hun kamer. Het leuke is dat ik de meisjes 's ochtends vroeg al meerdere keren aan heb zien kleuren samen. Zo knus! De poster die erboven hangt is een dubbelzijdige poster die al bij Lauren op haar oude kamer hing. Deze komt bij Gras onder je voeten vandaan, op de andere kant staat het alfabet. Beide meisjes fan van unicorn/paarden dus je kan wel raden dat de andere kant helemaal geen optie is geweest. Misschien stiekem eens omdraaien als ze er niet zijn en kijken hoe lang het duurt voor ze het doorhebben :) Ook deze poster hangt aan een dippie, what else!

Waardevolle schatten.

De oma van Hans liet ons tijdens een bezoekje eens een oud groen kastje zien wat bij haar in de kelderbox stond. Die moest eigenlijk weg, want stond in de weg. 'Nou, ik vind 'm hartstikke leuk hoor'. Weet je het zeker, hij is wel erg oud hoor. Je moet 'm nog wel opknappen! Nou, mooi niet oma. Ik vind het kastje perfect zoals hij is. Lekker beschadigd en oud, maar een uitgesproken kleur groen wat ik een mooie match vond bij de rest. Hans wist echt niet waar die kijken moest toen ik dat zei, maar nu zo in het geheel vind hij het kastje eigenlijk 'best wel leuk'! Mannen...! ;) Het is gewoon een handig kastje om speelgoed en rommeltjes in op te bergen. Je weet wel, vlak voordat ze naar bed moeten dat je er alles in knikkert, deurtje dichtdoet en denkt 'Goh, wat is het toch een lekker opgeruimde kamer'. Dat dus.

Happy kids, happy me!

Hoe dan ook, ik ben erg blij met het resultaat. Een kamer waar de meiden vanaf de eerste dag heel graag samen zijn en samen slapen. Vieve slaapt sindsdien beter dan ooit (geen grap!) en waar ze zich steeds vaker terugtrekken om te gaan spelen. Het was een fijn projectje, deze meidenkamer. En het allerbelangrijkste, de meiden vinden het een hele mooie kamer!

Om nog even een beeld te geven van wat ik nou daadwerkelijk 'nieuw' heb aan moeten schaffen heb ik het even op een rijtje gezet.

Nieuw gekocht

het stapelbed (Ikea)dekbed met print (Kwantum)hanglamp (Wown, Kwantum)kledingkast (Karwei)wandhanger (Kwantum)spiegel (Leen Bakker)muurverf (Flexa)

Wat ik al in huis had of heb gekregen

vintage kastje (erfstuk)vintage schooltafeltje (kringloop)stoeltje (oma)kastje (oma)daybed (kringloop)poster (oude kamer Lauren)kleine stoeltje (oude kamer Lauren)hanger (knotting on the wall)handgrepen (House of Oeliemuurstickers (Bibelotte)dippies (zelf gemaakt)

Het geeft mij dus ècht een kick dat ik dus weinig nieuw heb moeten scoren. En nog leuker als ik zoveel leuke complimenten en/of reacties krijg op de meidenkamer. Ik hoop vooral dat ik mensen kan inspireren dat het dus ook zeker kan met weinig budget. Dat je niet perse dure items moet aanschaffen om een heerlijke kinderkamer te kunnen creëren. 

Als laatste vind ik het heel leuk om anderen ook blij te maken. Via deze weg wil ik dan ook heel graag een setje dippies of dippiestickies (kleur naar keuze) weggeven aan één van jullie. Dit zijn handgemaakte, houten wandhaken die uit mijn eigen shop - Kukeluusje - komen. Door hieronder een reactie te plaatsen welke set jij graag zou willen winnen en waar je deze gaat gebruiken, maak je kans om deze te winnen. Op mijn persoonlijke Instagram: kukeluusje geef ik ook een setje weg. Check daar wel even de voorwaarden. 2x kans dus!

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
Snap
5 jaar geleden

Jeej!!! Dank je wel! Mailtje komt jouw kant op! ?

5 jaar geleden

De winnaar is geworden: rvd86 ? bedankt voor alle leuke en lieve reacties. Liefs Ruth

5 jaar geleden

Jij wint een setje dippiestickies, kleur naar keuze voor de kamer van je dochter! ? Stuur je mij even een mailtje: info@kukeluusje.com

5 jaar geleden

Mijn oudste 2 kinderen hebben toen ze 4 en 2 waren samen op een kleine kamer geslapen voor 1,5 jaar totdat die van 2 steeds zijn oudste broer steeds vroeger ging wakker maken (rond half 6). Waardoor de oudste slaap tekort kreeg. Na een verhuizing heeft iedereen zijn eigen kamer en slapen de oudste 2 ieder weekend samen in de hoogslaper van de oudste. ze beginnen maandag al met aftellen naar het weekend. ze zijn inmiddels 6 en 4. En gisteren vond ik de jongste bij de middelste in bed. (hij is 2 en krijgt nog niet zelf zijn kamer deur open.) Verteld middelste zoon mij: ja mama ik was een beetje alleen. En ..... sliep nog.