Snap
  • DIY
  • wc
  • interieur
  • Wonen
  • Badkamer
  • Sanitair

Tips voor thuis die je wooncomfort zullen verbeteren

<p>Zelf je huis verbeteren kan een ontmoedigende taak lijken, maar het is belangrijk te onthouden dat elke expert ergens moest beginnen. Langzaam leren, veranderingen zorgvuldig en doordacht aanbrengen, en de dingen stukje bij beetje aanpakken horen er allemaal bij om groot te worden in het doen van je eigen woningverbeteringen. Tips als de volgende kunnen je helpen vertrouwen te krijgen en te leren wat je moet weten. Dit blog is geschreven in samenwerking met Sanispecials, de experts in <a href="https://www.sanispecials.nl/c/34863/Clou">Clou sanitair</a>.</p>

Begin met meer kleur

Als je geïnteresseerd bent in woningverbetering, is een goede plaats om te beginnen door te experimenteren met kleurenschema's. Je kunt dit doen door stalen te halen bij je plaatselijke verfwinkel, of door allerlei online kleurenschema websites en apps te gebruiken. Dit doen kan creatief en leuk zijn, en je inspireren tot ideeën die je misschien niet had gehad als je je meteen op details als de inrichting had gericht.

Wees niet bang om felle kleuren te gebruiken in de inrichting van je huis. Verf een muur roze of rood als je dat wilt. Het is maar verf, je kunt het later altijd weer overschilderen. Het belangrijkste is dat je je eigen persoonlijkheid laat doorschijnen in de stijl van je huis.

Een geweldige woningverbetering om te ondernemen is het installeren van bewegingsgevoelige verlichting aan de buitenkant van je huis. Je kunt aanzienlijk op je elektriciteitsrekening besparen door alleen lichten aan te doen als ze nodig zijn. Bewegingsdetectoren die op je buitenlampen geïnstalleerd zijn, schrikken dieven af.

Als je douche en badkuip schimmel lijken op te bouwen, of een beetje lijken te lekken, kan het tijd zijn om opnieuw te kitten. Je oude kit verwijderen en nieuw aanbrengen zou eigenlijk eens per jaar moeten gebeuren als je typische badkameronderhoud. Je kunt bij elke bouwmarkt voor een heel schappelijke prijs nieuw krijt kopen.

Pak het toilet aan

Als er nog steeds water uit het toiletreservoir blijft lopen, dan moet je de vlotterbal controleren. Een te hoog geplaatste vlotterbal zal er voortdurend voor zorgen dat er water in de overloopbuis van het toilet loopt. Een te laag geplaatste vlotterbal zal geen goede werking mogelijk maken. Laat de bal de zijkanten van de tank niet raken, en vervang de bal als hij beschadigd is.

Giet bleekwater in je toiletpotten om ze schoon te houden. Het stinkt, maar het doodt ook ziektekiemen. Ook geparfumeerd bleekmiddel kan helpen de geur op afstand te houden. Wil je écht kwalitatief sanitaire producten kopen? Dan raden we je aan eens te kijken bij het merk Clou.

Zorg voor een noodplan om water te halen of het toilet te gebruiken als je huisverbeteringsproject met loodgieterswerk te maken heeft. Het is onmogelijk te voorspellen hoe lang het zal duren om een nieuwe gootsteen te installeren of een aantal andere loodgietersprojecten af te werken. Zelfs als je verwacht dat je aan het eind van de dag klaar zult zijn, zorg dan voor een reserveplan voor het geval dat. Je wilt je gezin niet zonder deze benodigdheden achterlaten.

Hoewel bouwers van nieuwe huizen nu verplicht zijn alleen low-flow toiletten te installeren, hebben oudere huizen zelden efficiënt sanitair; een ouder toilet kan meer dan drie liter water per spoeling gebruiken; een nieuwe low-flow commode gebruikt minder dan de helft van die hoeveelheid, waardoor het een verstandige investering is die geld kan besparen op je waterkosten.

Sanitair: hoe vernieuw je jouw badkamer?

Vermijd bij het renoveren van je keuken betegelde aanrechten. Betegelde aanrechten zijn minder hygiënisch dan granieten of stenen aanrechten, omdat voedsel en andere verontreinigingen zich kunnen ophopen in de ruimtes tussen de tegels. Tegelbladen kunnen ook barsten of zelfs versplinteren als er een zware schaal op valt, in tegenstelling tot aanrechtbladen van modernere materialen.

Met de kennis van deze tips als leidraad zal je zelfverzekerdheid en deskundigheid bij het klussen aan je huis groeien, en spoedig zal je ook andere mensen helpen met het leren repareren en verbouwen van hun huis. Het hoeft niet eng of moeilijk te zijn om je eigen huis te verbeteren, en weten dat je de mogelijkheid hebt om van je eigen huis een betere plek te maken is een van de beste gevoelens die je kunt hebben.