Snap
  • DIY
  • mamaplaats
  • knutselen
  • #mislukt
  • slijm

Slijm maken , het was chaos maar wel leuk!

Knutsel en kliederen is zeg maar helemaal mijn ding geef mij knutsel spullen en ik ga los , maar in slijm maken heb ik me grandioos vergist

*Slijm.

Mama mogen we slijm maken

Een vraag die al een aantal weken dagelijks gesteld word kids die YouTube kijken komen met dit soort vragen.

Ik ben voor knutselen dus absoluut en zeker ja was het antwoord !

Alleen moeten we wachten tot we weer naar de action kunnen want de lijm is bijna op .

Ik heb het zo dus 5 weken in de wacht gehad tot vandaag

Jayson hoorde dat ik tegen pj vertelde dat ik naar de action ging om jawel 10 minuten te shoppen ik moest tablet kabels hebben en thee doeken handdoeken en doekjes voor in de keuken want met al deze dingen was wat gebeurd .Ja dingen gaan kapot en iets met bleek

Normaal als ik action zeg zegt Jayson : mama mag ik mee dan kan ik een auto kopen !

Maar het was nu direct yess dan kunnen we eindelijk slijm maken ja toch mama ?

Ik kon natuurlijk niet weigeren dus kocht de ingrediënten schrapte wat artikelen van mijn eigen lijst omdat ik door zoeken naar de slijm ingrediënten tijd te kort kwam met winkelen.(10 minuten is echt kort en ik hou niet van haasten dus dan maar niet alles mee )

En met de handleiding hoe slijm maken er bij gingen we enthousiast van start.

Lieke aan de ene kant van de tafel Jayson aan de andere kant Lieke begon met mengen en al snel kwam ik er achter ...dat dit geweldig was ! Glitters kiezen in de lijm stoppen scheerschuim er bij roeren en lenzenvloeistof makkelijk te doen zou je zeggen .

Ja precies zo lang het alleen nog lijm met scheerschuim roeren was kon ik hier om lachen en had ik het reuze naar mijn zin maar zodra de lenzenvloeistof er bij ging werd het al gouw chaos 

Bedenk een peuter in nette kleding met haar armen in de nog plakkerige slijm. Mijn nieuwe kleding onder omdat ze enthousiast roept kijk mama en het een soort van op me af werpt. 

Al gouw droop de slijm over mijn tafel en wat we ook deden stevig en goed werd het niet het bleef mega plakkerig. 

Ik zal wel iets verkeerd gedaan hebben ... 

Opgeven is geen optie dus begon ik samen met jayson opnieuw lijm glitter minder schuim en roeren maar lenzen vloeistof er bij en indd het leek iets beter te gaan.

Maar dit was een illusie het werd een nog grotere troep inmiddels zitten de glitterpotjes in de slijm en de eierstokken ook en de armen haren kleding van mijn kinderen.

In een kwartier tijd is wat begon als een leuke knutsel activiteit omgetoverd tot een ware chaos met echt overal waar je kijkt slijm.

En de kinderen die gieren van het lachen en de plezier mama dit is leuk dit is leuk klinkt het enthousiast mama meer vloeistof meer mama meer.

Ik roep nog verdwaasd pj help alles alles zit onder en pj zegt uh nope jij bedacht dit jij ruimt het op.

Na een uur pogingen doen om de slijm tot 1 geheel te krijgen besluit ik dat het een verloren missie is.

Jongens we doen de slijm in de bak en gaan naar de douche.

Inmiddels zit de trap ook onder de slijm want er vallen onderweg naar de douche nog restanten van hen af Liekes haar staat stijf van de lijm en scheerschuim en ik kijk mijn kinderen en ze glunderen van oor tot oor mama dit was hartstikke leuk! Dankjewel mama

Tja het half uur schoonmaken was dit helemaal waard hun plezier hun gezichtjes de blijdschap daar deed ik het voor

Maar uh slijm maken tja daar ben ik dus niet zo goed in 😅🤣

Snap