Snap
  • DIY
  • #momlife
  • #mamaplaats
  • #momoftwo
  • familieverheijen
  • deverheijentjes

Kinderverjaardagen.. het lijkt wel een evenement wat wij aan het plannen zijn.

De verjaardag van de kinderen. Het lijkt wel een soort evenement wat wij als moeders zijnde aan het organiseren zijn. Ik begin altijd al maanden voordat de kinderen jarig zijn met voorbereidingen. Wel met enige irritatie van mijn man, want waar maak ik mezelf toch zo druk over!!Maar maanden van te voren dus. We beginnen natuurlijk met het bepalen van een thema. Zoals je ziet is Tex helemaal weg van Toy story, eigenlijk als we het helemaal gaan specificeren is hij helemaal gek op BUZZ LIGHTYEAR. Maar we pakken het breed aan. Een toffe uitnodiging hoort bij een kinderverjaardag. Een uitnodiging die de jarige zelf helemaal GEWELDIG vindt. Ik ben van mening dat bij een kinderverjaardag geen uitnodiging via whatsapp gaat. Bij een kinderverjaardag hoort een echte uitnodiging. 

Ik maak jaarlijks met Lux & Tex een eigen thema foto. Zij mogen zelf mee beslissen wat voor foto's er worden gemaakt en welke wij opsturen naar de familie. Dan kunnen we de eerste 2 vakjes al afvinken. Ik heb een thema bepaald en we hebben een uitnodiging gemaakt. 

Door naar het volgende item. De versiering op een verjaardag. Helaas wonen we niet in Amerika ( zou ik echt heel goed kunnen wonen ) dus ik versier het voor NL termen net iets uitbundiger. Ik probeer na te denken over leuke items. Alle ruimtes waar gespeeld kan worden moeten worden versierd, de woonkamer sowieso maar ook de speelkamer en buiten worden aangepakt. Overal hangt het vol met ballonnen en slingers met het thema. De kindjes hebben bijpassend speelgoed waar zij mee kunnen spelen. De ene keer krijgen ze een nep zwaard of een toverstaf, de andere keer staat iedereen met frozen bellenblaas of er staat een springkussen klaar zodat ze zich daarmee kunnen vermaken. Tijdens de Toy story verjaardag kregen alle kinderen een gepersonaliseerd zakje met daarop een eigen toy story karakter en daarin zaten speelgoedjes. 

Ook de hapjes voor de gasten probeer ik zoveel mogelijk aan te passen op het thema. Sowieso is er een taart aanwezig, deze laat ik maken in een neutrale stand. Een over heerlijke taart met een boter crème in 1 kleur en deze versier of decoreer ik verder zelf. Ook maak ik de caketopper zelf in het thema. Bij het Toy story thema hebben we WOODY hoedjes van chocolade gemaakt, cheeto's chippies, slangetjes snoepjes en vorkie marshmallows. Aankomend thema wat ik aan het plannen ben is RAINBOW PASTEL thema. Hierbij komen Suikerspinnen, spekjes, skittels en snoepjes armbandjes zeker op tafel te staan.Zo hebben we ook het item aankleding & eten af kunnen vinken. 

Nu moeten we nog het cadeau en de verjaardag outfit bedenken. Voor onze zoon was dit heel makkelijk. Hij wilde heel graag een tshirt met BUZZ erop, een spijkerbroek eronder en klaar is hij voor zijn verjaardag! Onze dochter is daar wat moeilijker is, gaan we voor een jurkje, rokje of een toffe broek. Ik vind dat zij zelf mogen kiezen wat ze dragen. Het is hun dag en zij horen zich fijn te voelen op die dag. En waar het de kinderen over gaat is natuurlijk HET CADEAU. Ik wil altijd HET perfecte cadeau geven aan mijn kinderen. Ik vraag ook heel vaak wat ze willen krijgen voor hun verjaardag. Ik onthoudt vanaf een half jaar van te voren wat zij aangeven te willen hebben. Het gene wat het vaakst voorbij komt dat wordt meestal HET cadeau. 2 jaar geleden had ik een grote surprise ei in elkaar gezet en daar cadeautjes in gedaan. Op youtube KIDS zag zij altijd van die surprise eieren waar kinderen die gesponsord worden allemaal speelgoed kregen. Dit heb ik helemaal nagemaakt. Ondanks dat zij in deze corona tijd geen verjaardag kon vieren had ze toch de dag van haar leven!! 

Ik hoop dat ik niet de enige ben die hier zo maanden mee bezig is. Ik vind het HEERLIJK om te doen, het is alleen wel een hele klus. Mijn hoofd zit vaak vol en ik kan het dan ook moeilijk loslaten. Maar ik doe er ALLES aan om ervoor te zorgen dat het jaar daarvoor toch net iets meer wordt overtroffen.

1 jaar geleden

Haha wat leuk hoe je dat doet!!