Snap
  • DIY
  • birtydayinspiration
  • supehero
  • birthdayparty

Hoe organiseer je een een super cool kinderfeestje!?

Themafeest

Hier mag de jarige steeds kiezen welk thema hij wil voor zijn verjaardag! Dat is heel handig om rond te werken! Bij ons was het deze keer de beurt aan de superhelden! En ja heb ik geluk, want dit is een super dankbaar thema om uit te werken! 

Hier mag de jarige steeds kiezen welk thema hij wil voor zijn verjaardag!

Hoe begin ik?

Ik maak eerst een moodboard! Lang leve pinterest! Daar staan zoveel leuke ideetjes op en zo stroomt mijn hoofd vol inspiratie. Kijk niet te lang en niet te veel, want ja een overload is ook niet echt handig! Dan heb je te veel en zie je het bos door de bomen niet meer! Eventueel maak je ook twee borden: eentje voor het eten en de aankleding en eentje voor de activiteiten. Hier kan je mijn moodboard vinden! https://www.pinterest.com/misssanne/superhelden-feest-finn-4-jaar/ Maak een lijstje met je selectie en kijk goed rond waar je alles kan vinden! Begin goed op voorhand zodat je hier niet meer hoeft voor te stressen! Je kan heel veel dingen kant en klaar vinden maar als je een beetje handig bent kan je ook zelf aan de slag! 

Snap

Aankleding

Hier kan je zo ver in gaan als je zelf wil! Ik haalde de meeste dingen bij Studio Lala, de pret leverancier bij uitstek! Een Ballon- slinger is meteen een geweldige eyecatcher. Verder hang ik vaak ook vlaggetjes en zoek ik leuke dingen om op de tafels of sweets-table te zetten! Bij het superhelden thema is dit nog handiger ik zocht al zijn superhelden bij elkaar in hoe cool en makkelijk is het een pot met chips met de superheld in! Simpel maar oh zo cool!

De kindjes kwamen ook verkleed. Dit geeft je feest al snel weer een extra golden touch! 

Een pot met chips met de superheld in! Simpel maar oh zo cool!

Snap

De activiteiten

Normaal gingen we ons feest nog heel wat anders laten verlopen! Alle activiteiten buiten, zwemmen,spelen,... maar het weer kan je helaas niet vastleggen! En de weerkaarten zeiden heel de dag regen, dus aanpassing van het plan! Ik koos voor 4 leuke activiteiten. Een beetje zoals op de kermis! Hulksmash: met grote Hulken hand door een papier slaan! Web shooting: met een serpentine spuitbus op een groot spinnenweb laten spuiten. Hier hadden ze wel wat hulp bij nodig maar daarom was de pret niet minder groot! Flying shield: bekertjes om gooien met het schild van Captain America. Als laatste mochten ze een cadeautje uit de super grabbelton proberen grabbelen. Hier verstopte we ook wat “enge” dingen in ( vb bol harige wol, pompelmoes, coolpack uit de diepvriezer, opgeblazen latex handschoen)!

Snap
Snap
Snap
Snap

Hierna was er tijd voor vrij spel. Dat is duidelijk ook heel belangrijk voor kindjes van 4 jaar! Ze konden ondertussen ook nog glitter tattoos in het thema laten zetten of een magneet maken met krimpfolie verkrijgbaar bij De Banier. Om het makkelijk te maken teken je eerst de superhelden zelf of je kan ze makkelijk overtekenen op de krimpfolie.. De kindjes kunnen de figuurtjes in kleuren, vervolgens uitknippen en in de oven, de folie gaat krimpen en zo heb je een leuke sleutelhanger of magneet. Het weer viel al bij al nog mee en hebben de jongens ook nog heerlijk kunnen buitenspelen!

We hadden ook nog een leuke pinãta. We lieten de kindjes om te beurten slaan tot de pinãta het begaf! Wat een pret! 

Snap
Snap
Snap
Snap
Snap

Uiteraard werd er nog gezongen en gegeten, maar daarover vertel ik jullie graag meer in de volgende blog.

Zijn jullie benieuwd of jullie nog graag iets weten?

Veel plezier met het organiseren van jou feestje!

Nog een dikke dankjewel voor mijn mama en zus die me super goed hebben geholpen!!♥️

kijkjebijliset's avatar
4 jaar geleden

Wat een leuke blog! Ik wordt ook altijd zo blij van die voorbereidingen (en uitvoering daarvan natuurlijk)! 😄

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij two.little.vikings?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.