Snap
  • DIY
  • Fotoshoot
  • #DIY
  • Cakesmash

Do it yourself: Een cakesmash fotoshoot

Nu we met zijn allen verplicht thuis zitten en ook verjaardagen niet meer gevierd mogen worden, is het misschien leuk om een handleiding te geven voor een eigen cakesmash fotoshoot! Gegarandeerd plezier en (hopelijk) mooie foto's! 

Snap

Wat heb je nodig? 

- Een taart om kapot te slaan. Ik gebruikte een hoge taart vorm, cake beslag en boter crème. Ik heb de taart verder niet gevuld, wel extra lang geklopt om hem luchtig te maken! 

- Een witte achtergrond of een witte muur. 

- Wil je graag in een thema shooten? Maak gebruik van accessoires en pas de outfit van je kleintje hier op aan. 

- Een opgeladen mobiel of camera met genoeg ruimte voor foto's. 

- Een warm bad of doekjes om na de cakesmash gelijk schoon te maken. 

Jij kent jouw kindje het beste, kijk naar een tijd dat je kindje is uitgeslapen. 

Snap

Voordat je begint met foto's maken is het belangrijk dat je kijkt welke ruimte het mooist belicht is. Kijk ook vooral waar het licht vandaan komt. Het juiste licht gaat jouw foto's namelijk bepalen! Het allermooist is het om recht tegenover een raam te fotograferen. Natuurlijk heeft niet iedereen een woonkamer waarin dit het geval is dus kijk vooral welke kamer het mooiste licht heeft. De foto's in deze blog zijn genomen met het licht (raam) van rechts. 

Ook een mooie, rustige achtergrond draagt bij aan het resultaat van de foto's. Ik heb er voor gekozen om een papieren achtergrond te gebruiken voor een egale look. Maar een witte muur of een laken kunnen ook prima! Maak voordat je met de taart begint eerst eens een foto van de setting en kijk of dit bevalt! 

Snap

En dan is het tijd voor de taart. Zorg dat je alles al klaar hebt staan voordat je je kindje er bij pakt. Novée dook namelijk meteen in de taart en dit moment had ik voor geen goud willen missen! Sowieso is het fijn om met zijn tweeën te zijn, zodat jij je echt kunt richten op fotograferen. 

Overigens zal niet ieder kind meteen in de taart duiken. Laat ze eerst even rustig wennen en proeven van de taart. Het forceren van smashen zal uiteindelijk een huilend kind opleveren. Indie vond het echt niks, viezigheid aan zijn vingers en een tikkeltje frisse woonkamer zorgde voor een huilende Indie. Vergeet ook hier geen foto's van te maken, het past immers bij het moment. Indie was uiteindelijk tevreden met een koekje en heeft alsnog gesmuld. 

Snap

Na het smashen, badderen en opruimen kun je de foto's gaan uitzoeken en bewerken. Tegenwoordig zijn er verschillende apps om foto's op je telefoon te bewerken zoals snap seed en lightroom. Je kunt een filter toepassen en je foto's wat oplichten. 

Veel succes en plezier!