Snap
  • DIY
  • #DIY

DIY project voor die saaie witte muur!

Kijk je al eeuwen naar die kale witte muur en weet je niet wat je ermee aan moet? Dan is dit leuke DIY project wat voor jou!

Wat heb je nodig?

Vilten wandpanelen van 50x50 cm van Wallfelt

Dubbelzijdig tape

Een schaar

Een waterpas

Hoe monteer je de wandpanelen?

Zorg allereerst voor een vetvrij en droog ondervlak. Op deze manier hecht de dubbelzijdige tape beter.

Als je de juiste vorm van de wanddecoratie voor ogen hebt, kan je beginnen.

Bevestig de plakkende kant van de dubbelzijdige tape op de achterkant van het wandpaneel. Zorg dat er op elke zijde van het wandpaneel een strook tape bevestigd is. Op deze manier hechten de wandpanelen het beste aan de muur. Haal vervolgens het beschermpapier van de tape af zodat de paneel met de goede kant aan de muur bevestigd kan worden.

Met de waterpas kun je ervoor zorgen dat de eerste paneel waterpas op de muur bevestigd wordt. Elk andere paneel kan je daarna mooi aansluiten, de waterpas is dan in principe niet meer nodig.

Mocht er een paneel niet recht bevestigd worden, kan het paneel makkelijk verwijderd worden en weer opnieuw bevestigd worden. Dat is het handige van dubbelzijdige tape. Dit beschadigt de muur niet.

Als het laatste wandpaneel bevestigd is, is het nieuwe kunstwerk op de muur af. Binnen 5 minuten is die saaie witte muur veranderd in een eye catcher! Zijn jullie al enthousiast geworden?!

De vilten wandpanelen van Wallfelt hebben een speels modulair karakter. Ze zijn duurzaam, trendy en dus makkelijk in gebruik. Je kan spelen met de vorm en kleurgebruik, zodat het elk seizoen mee kan. Er zijn namelijk wel 10 verschillende kleuren beschikbaar.

Ik hoop dat jullie na het lezen van deze blog enthousiast zijn geworden over dit DIY project. Ik ben in ieder geval blij dat ik van die saaie witte muur af ben…

Liefs,

Kelsey