Snap
  • DIY
  • knutselen
  • Creatiefbezigzijn

DIY Pret: maak je eigen haarclip!

Voeg een vleugje creativiteit toe aan je look met deze haarclip!

Ik heb (nog) geen kinderen, maar één ding weet ik zeker: als ik een dochter zou hebben zou ik helemaal losgaan met haarclips. Al zul je waarschijnlijk net zien, ik knutselqueen Jill, krijg een dochter die helemaal niets heeft met glitter, roze en een woesthekel heeft aan dingen in haar haren. Ook helemaal prima natuurlijk, maar voor alle moeders die girly-girls thuis hebben: this is for you! 

Deze clips zijn niet alleen leuk als versiering in je haar, ze zijn ook een feestje om te maken.

Snap

Wat heb je nodig?

  1. Fimo klei verschillende kleuren
  2. Gladde haarclip
  3. Bakvormpjes (zoals letters of sterretjes)
  4. Deegroller
  5. Glitters
  6. Lijm

Hoe maak je het?

Stap 1
Rol de klei uit tot een plak van 3 mm en steek er vormpjes uit. Bak al je vormpjes in de oven zodat de klei hard wordt. Kijk voor de juiste temperatuur en baktijd op de verpakking van de klei.

Snap

Stap 2
Plak de vormpjes, als ze gebakken en afgekoeld zijn, met stevige lijm op de haarspeld. Het is extra leuk om een combi te maken van teksten en vormpjes.

Snap

Stap 3
Versier de vormpjes met glitters. De haarspeld zelf kun je natuurlijk ook beplakken met glitters, zodat je haarclip extra opvalt.

Snap

Klik hier voor meer knutselideeën! Daar kun je mijn boek ‘Knutselen met Jill’ met korting bestellen.

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar jullie creaties! Deel je ze met me via Instagram? Dat kan via @jillsoriginals_ of @Jillrocket

Liefs!

9 maanden geleden

Ah, zo leuk!!😍