Snap
  • DIY
  • tuinieren
  • #DIY
  • moestuin
  • Plantjes
  • Zaadjes

DIY moestuinbakjes

Ik ben al jaren fan van moestuintjes en elk jaar plant ik zaadjes - of koop ik kleine plantjes - en eten we heerlijke groentes en kruiden uit eigen tuin. Vorige maand hebben Cato en ik samen zaadjes geplant in zelf geverfde "moestuinbakjes"!
Snap

Vorige maand gingen Cato en ik naar het tuincentrum om zaadjes en plantjes te kopen voor onze moestuin op onze kavel. Omdat we konijntjes los in de tuin hebben lopen (waar we nu tijdelijk wonen) staan de groente- en kruidenplantjes niet veilig buiten. Die moeten dus binnen staan. 

Bij de Action scoorde ik de witte bakjes voor een prikkie en die hebben Cato en ik beschilderd. Omdat de bakjes van papier zijn gemaakt, zijn ze niet water bestendig. Dus voordat ik er potgrond in doe, hang ik er eerst een boterhamzakje in! 

Snap

Nu kunnen de zaadjes in de potgrond. Maak een gaatje met je vinger en stop het zaadje toe. Zorg dat de grond vochtig blijft en zet je moestuin bakje op een zonnige plaats! Wij hebben een grote pui waar de hele middag de zon vol op staat. Een ideale plek om de plantjes zo snel te laten groeien. Pas wel op dat je plantjes niet verbranden in de felle zon.

Snap

Achter de pui ontkiemde de zaadjes en groeiden de plantjes heel hard! Na 2 weken waren ze al zo'n 10cm en hebben we ze op de kavel in de moestuin geplant. Ik ben benieuwd of en hoeveel boontjes wij eten van de zomer!

Veel plezier als je aan de slag gaat met de moestuinbakjes.

Liefs, Maar 

Snap
Snap