Snap
  • jillrocket
  • DIY
  • zomer

DIY: creëer je eigen kleurrijke stempelkunst

Stempelplezier met fruit!

De zomer is nu echt begonnen! Ben je nog op zoek naar een leuke knutseltip voor in de vakantie? Laat kinderen hun eigen stempels maken met een foamvel. Met stempels kun je alles oppimpen; van theedoeken tot tafelkleden of een blanco schriftje. Als je eenmaal bent begonnen is het moeilijk om te stoppen, want alles wordt mooier van een vrolijk patroon. 

In dit voorbeeld laat ik gestempeld fruit zien, maar het kan natuurlijk met allerlei vormen. Laat je kind zelf uitzoeken wat voor patroon het wil maken: kriskras door elkaar, of in rijtjes, of in slingervorm… Alles is goed!

Wat heb je nodig?

  1. witte theedoek of een schort of een pannenlap
  2. 1x foam vel
  3. schaar
  4. potlood
  5. houten (blokkendoos) blokjes
  6. hobbylijm
  7. diverse kleuren textielverf
  8. diverse kleuren textielstiften

Hoe maak je het?

Bedenk samen met je kind wat voor soorten fruit het op de theedoek wil hebben. Citroenen? Kersen? Peren? Meloenschijfjes? Keuze genoeg! Leg ook wat houten blokjes klaar (uit een oude blokkendoos bijvoorbeeld), of een stukje van een lat of plank uit de schuur.

Stap 1: 
Laat je kind het gekozen fruit met een potlood op het foamvel tekenen en rondom uitknippen. Het fruit mag niet groter zijn dan het blokje hout.

Stap 2:
Plak het foamfruit op het blokje hout. Zo heb je een eigen stempel gemaakt.

Stap 3:
Giet verschillende kleuren textielverf die mooi bij elkaar passen op een bordje. Dep voorzichtig een foamstempel in de verf (alleen het foam mag de verf opnemen, het blokje hout moet schoon blijven), en stempel daarmee op de theedoek.

Snap

Stap 4: 
Laat je kind zelf bedenken hoe de ze stempels wil verdelen over de theedoek, alles kan en het wordt altijd leuk.

Stap 5:

Als alle fruit gestempeld is kunnen de details getekend worden met een textielstift: steeltjes aan de kersen, pitjes in de meloenen… Maar misschien tekent je kind liever citroenen met gezichtjes, of kersen met beentjes. Hun fantasie is eindeloos!

Snap

Stap 6:
Leg, als de verf droog is, een vel bakpapier op de theedoek en strijk er met een strijkijzer (op katoenstand zonder stoom) een paar keer overheen om de verf te fixeren. De theedoek kan nu gewoon gewassen worden in de wasmachine.

Snap
Snap

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar jullie creaties! Deel je ze met me via Instagram? Dat kan via@jillsoriginals_ of @Jillrocket


Liefs, Jill

Materialen in huis halen? Klik hier. 

P.S: In mijn boek Let's rock it deel ik al mijn tips en tools rondom fashion, styling, self-love, voeding en alles om je inside en outside goed te voelen. 

Verkrijgbaar in de boekhandels en online te bestellen!

Snap

Love it!

9 maanden geleden

Leuk!