Snap
  • DIY
  • #juf
  • #Basisschool
  • #school
  • #Werkdag
  • #LevenVanEenJuf

Deksels! Bedankt juf en meester!

diy

Het is weer zover. Het schooljaar loopt ten einde en we nemen weer afscheid van de meester of juf die een jáár lang... lief is geweest. Behulpzaam. Streng. Grappig. Die onze kinderen weer dingen heeft bijgebracht. 

Maar bovenal: de man of vrouw die een jáár lang een belangrijke rol speelde in het leven van onze kinderen. En dat is niet niks. Misschien herinner je jezelf nog wel de invloed van bepaalde uitspraken of handelingen van een juf of meester, van vroeger. Goed of slecht...  Ik herinner me in ieder geval de tekenlessen nog van de schoolmeester uit groep 8! 

Maar, voor alle goede inzet... daar mag wel een kleinigheidje voor gemaakt worden. En deze -minischilderijtjes- kun je maken samen met de kinderen. Leuk!  

Nodig:

Deksels, papier, potlood, schaar. Kleurtjes (bijvoorbeeld... wasco, krijt, potloodjes, aquarelverf....wat je leuk vindt!) 

Snap
Snap
Snap
Snap

Met een spijker en een hamer tik je een gaatje in de rand. Zo kun je het dekseltje een lintje geven. En dat geeft veel mogelijkheden! Om aan de muur te hangen of om je nek... Eventueel ook leuk om met dubbelzijdig plakband, op een kadootje te plakken als extra versiering... In plaats van bloemen, kun je natuurlijk ook andere dingen tekenen. "Mijn kampioen! Nummer 1" of een leuk plaatje stempelen... Eindeloze mogelijkheden, in ieder geval. 

Eventueel kun je nog iets liefs schrijven ónder de tekening. Maak mooie letters. 

 "Bedankt juf!" 

5 jaar geleden

Bedankt voor je reactie ?

dankjewel Dianne!

Ha hoi! Ja, het is zo'n leuk en grappig klein kadootje! Meestal wordt het 'bedankt kadootje' écht op de láátste dag voor de vakantie gegeven. Of, als er sprake is van twee juffen voor een klas, zoals bij ons, op de laatste werkdag van juf 1 en dan juf 2, op de laatste schooldag.

5 jaar geleden

Gaaf idee! Onze kindjes zijn nog wat jong maar zeker iets om te onthouden! Vanaf wanneer geef je de juf/meester eigenlijk iets? Onze zoon zit nu net een paar weken op de peuter...