Snap

Ben je verdrietig? Dit is mijn tip voor moeders!

Waarom een plant kopen dan een uitstekend idee is...

Misschien werkt dat alleen bij mij, maar vanochtend had ik even zo'n grote dip met al dat gedoe met de school van onze middelste zoon, dat ik echt even een oppepper nodig had. Ik besloot om lekker plantjes, woondecoratie en speelgoed te kopen voor in ons nieuwe huis. Even mijn hoofd focussen op iets leuks in plaats van stress en dingen die buiten mijn controle zijn.

Het inpakken is even gestopt aangezien de dozen op zijn. Daar heb ik ook geluk mee gehad. Ik heb voorheen in de detailhandel gewerkt. En mijn ex-collega's zijn zo tof dat ze daar mooie dozen voor mij apart houden om in te pakken. Hopelijk zijn er snel weer nieuwe zodat we (lees: ik) weer verder kunnen met inpakken. Maar ergens is het ook wel weer goed. Zo ben ik niet maar continue bezig daarmee.

Ik ben nu thuis met een leuk projectje bezig voor de kinderen (en stiekem meer voor mezelf). Gewoon om even mijn gedachten te verzetten. En dat zou ik je ook als tip willen meegeven tijdens een verhuizing. Hou het ook leuk voor jezelf. Niet continue alleen maar focussen op het verhuizen en stressen. Maar ook fantaseren, dromen en.. winkelen!

Wat ook belangrijk is, is het leven gaat gewoon door. Hou je huishouden en financiële zaakjes op orde. Kies iedere dag een klein momentje uit om je bezig te houden met de verhuizing en gooi ook niet al je weekenden vol met die verhuizing. Ga een stukje fietsen, steppen of lopen buiten. Ga wat leuks doen met je gezin. En dan heb ik niet over een zwaar intensief dagje uit naar een pretpark of de dierentuin, maar meer gewoon eventjes op stap naar de buurtspeeltuin of even een ijsje halen met de step.

Plantjes en winkelen zou ik adviseren zonder kinderen, want dat maakte het toch iets minder ontspannend vandaag moet ik zeggen. Wat een bui hadden die twee jongste van ons. Zal wel weer in de lucht hangen ofzoiets. Onregelmatig school natuurlijk met die feestdagen. Dat werkt bij die van ons sowieso niet echt goed. Daarnaast een spannend moment om naar uit te te kijken: de verhuizing!

Ik had het laatst over online verkoop pagina's, maar vandaag zijn we naar de tweedehands winkel geweest. Dat is ook echt heel leuk! Ik zou dat iedereen willen aanraden. Je vind vaak genoeg leuke spulletjes die echt nog wel een ronde mee kunnen. Ik heb wel een aantal leuke tweedehands winkeltjes op mijn lijstje, maar misschien heb jij er ook wel eentje die we absoluut niet mogen missen? Laat het vooral even weten in de comments! 

Leuke tip!