Snap

Behangklare muren;

dat is toch wanneer het behang er helemaal klaar mee is?

Niet? Nou wij waren in ieder geval wel klaar met het behang. Toch altijd leuk hoe huizen "behangklaar" opgeleverd worden maar er vervolgs dus oud bloemetjes-(in ons geval: vogeltjes-)behang op zit. In ons huidige woning hadden wij toen we er net in kwamen wonen precies hetzelfde. Wij hebben enorm zitten kloten met een behangstomer en een spatel om alles eraf te pulken. Als we toen maar hadden geweten van..

Behangafweek

Ja echt, er is super spul waardoor je dus zonder te kutten met een behangstomer, al het behang er super gemakkelijk van af haalt! Wist je dit al? Spread the word dan eens! Want deze meid (en haar "alles"-wetende man) wisten dat dus mooi niet hè! Toch wel handig dat hij voorheen met een zelfstandige schilder heeft gewerkt. Die wist ons het geheim te vertellen die ik nu dus verklapt hebt. Sorry gast, maar iedereen die op zichzelf gaat wonen of verhuizen en dit ook niet wist, moet dit ook weten! Daarnaast werkt deze man in een geheel andere branche nu dus kan het hem ook niet meer zo boeien denk ik.

Dat behang-afweekspul koop je uiteraard gewoon bij een bouwmarkt. Dat leng je aan met water. Dit spul daar week je het behang goed mee. Dat laat je even ongeveer 20 minuten weken en dan een tweede laag en dan pel je dus hele vellen behang eraf! Geloof me, wist je dit niet ben je me heel dankbaar!

Gatenkaas

We waren van plan om alle muren gewoon te sauzen tot we de muren zagen: gatenkaas! Nu begrepen we wel dat op bijna alle muren behang zat. Dus dat was even plannen veranderen. Manlief bedacht om vliesbehang te gaan halen. Maar jeetje wat een prijzen! Tot we dus bij de Action kwamen. Heel stug maar als je hem goed nat maakt met behanglijm en daaroverheen saust, ziet hij er prachtig uit. Manlief heeft er bij ons in ieder geval een mooi werkje van gemaakt.

We hebben nu alle muren behangen en gesaust, behalve degenen bij de ramen en verwarmingen. Er ligt zelfs in het halletje op de 1e verdieping en mijn werkkantoortje ondervloer en laminaat in. Langzaam maar beetje wordt ons nieuwe huis, echt ons nieuwe thuis.

En in de keuken in plaats van vogeltjesbehang hebben we nu bloemetjesbehang, de ironie.